Antena 3 CNN Actualitate Alerte meteo de ninsori în Romania: Poliția transmite mai multe recomandări șoferilor

Alerte meteo de ninsori în Romania: Poliția transmite mai multe recomandări șoferilor

După ce Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, mai multe alerte meteo de ninsori și viscol, Poliția a transmis mai multe recomandări șoferilor care vor circula pe drumurile din România în următoarele zile.

Alerte meteo de ninsori în Romania: Poliția transmite mai multe recomandări șoferilor
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    23 Noi 2023   •   11:14

Centrul Infotrafic recomandă șoferilor să circule cu atenție și să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă, în condițiile avertizărilor emise de ANM.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben și Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol, în perioada 23 noiembrie, ora 14.00 – 24 noiembrie, ora 18.00.

În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, șoferii sunt sfătuiți să adopte o manieră prudentă de conducere şi să evite orice manevră riscantă.

"Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!

Luați în considerarea amânarea deplasărilor în zonele vizate de avertizările pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase!", transmit polițiștii.

Citește și: Când se montează cauciucurile de iarnă. Amenda pe care o primești dacă nu ai anvelopele corespunzătoare

Șoferii sunt sfătuți să sporească atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. 

"Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire! Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!", mai sfătuiesc polițiștii.

Avertizare meteo ANM de ninsori și viscol! 14 județe sunt afectate de codul portocaliu și codul galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol pentru mai multe zone ale țării.  

Avertizarea cod galben este valabilă de astăzi, ora 14:00, până mâine, la ora 18:00. 

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h.  

Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h.  

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40...50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.  

Citește și: Vremea în București. Prognoza meteo specială ANM pentru Capitală

Cod portocaliu de vânt puternic și viscol

ANM a emis și o avertizare cod portocaliu de vânt puternic și viscol, valabilă de astăzi, 23 noiembrie, ora 22:00, până mâine, 24 noiembrie, ora 10:00. 

În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110...130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close