Antena 3 CNN Actualitate La numai trei luni, Alex are nevoie urgent de o operație complicată pe inimă. Donează și tu pentru a-i da o șansă la viață

La numai trei luni, Alex are nevoie urgent de o operație complicată pe inimă. Donează și tu pentru a-i da o șansă la viață

Mic de-l poți ține în două palme, Alex este un bebeluș de trei luni care vrea să trăiască, în ciuda inimii sale extrem de bolnave. Îl putem ajuta donând câte doi euro la numărul de SMS 8848.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2023   •   20:54

Copilul s-a născut cu grave malformații cardiace care l-au făcut dependent de masca de oxigen și care îi transformă pielea albă ca laptele în mov aproape indigo.

Bebelușul are nevoie urgentă de o operație complexă pe care o poate face chiar săptămâna viitoare.

"De când am ieșit din spital am spus nu! Fie ce-o fi, trebuie să-l operam cat mai repede", a spus mama lui Alex.

Alex are trei luni si puțin peste patru kilograme și jumătate.

Citește și: El este Sorin Andrici, jandarmul care a înotat 24 de ore pentru a susţine un copil bolnav 

Ar trebui să aibă șase, dar inima lui mică și bolnavă nu-l lasă să se hrănească suficient, nici să doarmă liniștit și nici să respire bine.

Pentru Alex, momentele de somn sunt cele mai bune, chiar dacă nu mereu a fost așa.

Primele două luni de viață au fost crunte pentru bebeluș și părinți deopotrivă.

"Avea probleme cu respirația, s-a învinețit. Și din cauza faptului că e prematur face apnee in somn, nu respiră câteva secunde, iar îi scade saturația", a mai adăugat mama lui Alex. 

Grijile, durerea și lupta Liviei și ale lui Alexandru Rotar, părinții micuțului,  au început cu mult înainte de venirea pe lume a bebelușului Alex.

La ecografia de morfologie fetală, viitori părinți au aflat că fătul are un defect septal ventricular.

Ecografia de după naștere a venit cu detalii și mai sumbre.

Șocați de detaliile medicale, Livia și Alexandru abia de au reușit să proceseze informațiile. Erau deja stresați de dinainte de nașterea lui Alex.

"Multă lume spunea că să renunțăm la el pentru că o să fie destul de greu da…, ca mamă, nu poți!", a spus Livia, mama lui Alex.

Livia și Alexandru nu au renunțat la micul Alex.

L-au așteptat cu iubire și de când l-au ținut prima dată în brațe fac tot ce pot ca băiețelul lor bolnav și dependent de oxigenul de la concentrator să rezite până la operație.

Alex poate fi operat săptămâna viitoare de echipa medicală britanico-română care acum trei luni a mai reparat șapte inimi de copii.

Ca și atunci, medicii vor opera și de această dată pro bono în sălile spitalului Sanador, dar părinții micilor pacienți trebuie să acopere consumabilele din sala de chirurgie precum și tratamentele și spitalizarea în ATI.

Pentru însănătoșirea inimii bebelușului Alex, puteți contribui la fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să Ajut donând prin SMS la numărul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar.

Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal.

×
Subiecte în articol: Alex copii cu malformatii donatii
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close