Antena 3 CNN Actualitate Alex Găvan: ”La mulți ani în UNESCO, Roșia Montană!”

Alex Găvan: ”La mulți ani în UNESCO, Roșia Montană!”

Alex Găvan: ”La mulți ani în UNESCO, Roșia Montană!”
Sursa foto: Foto: Alex Găvan/Facebook
05 Ian 2017   •   16:37

Alpinistul Alex Gavan a salutat, într-un mesaj postat pe Facebook, decizia Ministrului Culturii de a depune dosarul Roșia Montană la UNESCO, "dupa informarea si consultarea premierului Dacian Cioloş si cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe”.

”La multi ani in UNESCO, Rosia Montana! (...) Este unul dintre cele mai puternice si in acelasi timp incarcate de simbol gesturi, nu doar pentru Rosia, ci si pentru o Romanie curata si sanatoasa si frumoasa. De asemenea, acest lucru nu ar fi fost posibil fara echipa extraordinara care a intocmit partea tehnica a dosarului si care a muncit "around the clock" pentru ca el sa fie finalizat in timpul guvernarii Ciolos, echipa sub (super) coordonarea secretarului de stat, Oana Bogdan. Doamnelor, ma inclin. Altfel, "never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it's the only thing that ever has." (Margaret Mead) A fost un an in care am vazut si ni s-a aratat ca intr-adevar se poate si altfel, intr-adevar, se poate cu adevarat, si intr-adevar, se poate asta cu onestitate, cu bun simt si cu buna credinta. Multumim, Dacian Ciolos. Cat despre restul, Nichita Stanescu avea o vorba, "nu mor caii cand vor cainii", a scris Alex Găvan, pe Facebook.

Pe 30 decembrie, anul trecut, Alex Găvan lansa un apel la adresa guvernului Cioloș de a trimite la UNESCO dosarul "Peisajul Cultural Minier Roşia Montană", arătând are autoritatea să depună acest dosar pentru că, doar așa se poate finaliza un demers care a debutat în 2011. ”În plus, Ministerul Culturii are ca atribuție depunerea dosarului, fiind delegația României la UNESCO. Nu e nevoie de memorandum”, spunea Alex Găvan, la Antena 3.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close