Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Cumpănaşu fără diplomă de licență, dar cu titlu de doctor din Ucraina: Iohannis să mi se adreseze corespunzător!

Alexandru Cumpănaşu fără diplomă de licență, dar cu titlu de doctor din Ucraina: Iohannis să mi se adreseze corespunzător!

Alexandru Cumpănaşu fără diplomă de licență, dar cu titlu de doctor din Ucraina: Iohannis să mi se adreseze corespunzător!
de Ina Stoica    |    14 Oct 2019   •   11:36

Candidatul independent la președinție Alexandru Cumpănașui a publicat pe pagina sa de Facebok un document prin care susține că a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei universități din Ucraina. Numele său pe documentul respectiv este incomplet, lipsind litera ”u” de la finalul numelui de familie.

Cumpănașu afirmă că i s-a acordat titlul de doctor honoris causa al Universității Taurida National University din Ucraina ”pentru meritele avute în timpul invaziei Peninsulei Crimeea de către Rusia”.

„ Aceasta distinctie este cel mai inalt grad academic ce poate fi primit de o persoana pentru merite aduse societatii!!! Este o imensa onoare pentru mine cu atat mai mult cu cat Iohannis a tacut complice la momentul invaziei ca de altfel TOTI candidatii actuali la Presedintie. Am fost alaturi atunci de Ucraina si ucraineni dar si de cei peste 400000 de romani ce inca locuiesc in Ucraina”, a mai spus Cumpănașu.

Pe cale de consecință, Cumpănașu are o cerere amuzantă către președintele Klaus Iohannis și către ceilalți candidați la Presedinție: „să respecte eticheta academică și să mi se adreseze corespunzător”.

Ce reprezintă universitatea de la care Cumpănașu a prezentat diploma

V.l. Universitatea Națională Vernadsky Taurida (TNU) este o universitate publică, coeducativă, cu sediul la Kiev. Universitatea a fost fondată la Simferopol în 1918, cu participarea activă a geologului Vladimir Vernadsky. Universitatea îi poartă acum numele. Universitatea are 16 departamente și 20 de instituții academice. Universitatea are statutul de națională și este acreditată la nivelul al patrulea de către Ministerul Educației al Ucrainei.

Controversele din jurul lui Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu a reapărut în spațiul public odată cu crimele de la Caracal. Nepoata sa, Alexandra Măceșanu, a fost una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, iar Cumpănașu a apărut peste tot ca reprezentant al familiei acesteia. Inițial a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale, pentru ca după nicio o lună, acesta și-a anunțat oficial candidatura.

De-a lungul timpului, presa a scris despre contractele pe care ONG-ul său le-a avut cu diverse instituții ale statului. Mai mult, cele mai recente controverse au vizat studiile liceale și universitare ale lui Cumpănașu. Acesta a urmat, recent, cursuri de master la o universitate din Elveția, însă fără ca acesta să aibă o diplomă de licență.

Cumpănașu și-a publicat recent pe Facebook și diploma de master, iar în cadrul unei emisiuni televizate a spus că, „Nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți proștii în România, la toate universitățile de doi lei”.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close