Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: "În fața ministerului se desfășoară o acțiune de informare incorectă"

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: "În fața ministerului se desfășoară o acțiune de informare incorectă"

În fața ministerului se desfășoară o acțiune de informare incorectă, neadevărată, care are ca și scop scăderea conștientizării populației în ceea ce privește utilitatea vaciinării, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila, cu privire la protestul AUR organizat astăzi.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: "În fața ministerului se desfășoară o acțiune de informare incorectă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    17 Aug 2023   •   16:09

"Am văzut niște sloganuri , eu vă asigur că majoritatea celor care sunt aici au fost vaccinați în copilărie, nu mi s-a părut că au fost intoxicați, dar cred că intoxicarea (...) se referă la intoxicarea politică și la dezvoltarea unui subiect neadevărat", a spus Rafila.

Acesta a adăugat că acoperirea vaccinală în ultimii ani în România a scăzut "îngrijorător".

Citeşte şi: Alerte cu bombă la Curtea de Apel și la instanțele din București | "Stegarul dac" s-a urcat pe Ministerul Sănătății la protestul AUR

"Eu am repetat în numeroase rânduri, alți reprezentanți ai Ministerului Sănătății, parlamentari și profesioniști din sistemul de sănătate au declarat foarte clar că acest proiect nu face altceva decât să stabilească principiile funcționării unui program de vaccinare și unui acces la vaccinuri în țara noastră, mai ales că în ultimii 10-15 ani scăderea acoperiririi vaccinale în România a fost un element care este îngrijorător, a dus România dincolo de locul 100 în topul clasamentului mondial în ceea ce privește acoperirea vaccinală, suntem la multe dintre vaccinuri pe ultimul loc în Euorpa și lucrul acesta trebuie schimbat", a precizat ministrul Sănătății.

Acesta susține că niciunul dintre principiile proiectului nu se referă la o obligativitate a vaccinării, ci spune doar că unul dintre principii este "asigurarea dreptului tuturor cetățenilor, a dreptului, nu a obligației, de a opta, a opta înseamnă chestiune opțională, pentru utilizarea vaccinurilor în vedere menținerii sănătății".

În fața Ministerului Sănătății, AUR organizează joi un protest față de vaccinarea obligatorie.

"AUR se opune vaccinării obligatorii! Am ieșit în stradă pentru apărarea drepturilor românilor!", se arată pe pagina de Facebook a formațiunii.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close