Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: "Am crezut că Vlad Voiculescu poate fi un ministru mai bun. M-am înşelat. Nelu Tătaru măcar avea consistenţă!"

Alexandru Rafila: "Am crezut că Vlad Voiculescu poate fi un ministru mai bun. M-am înşelat. Nelu Tătaru măcar avea consistenţă!"

Deputatul PSD, dr. Alexandru Rafila, a recomandat Coaliţiei de guvernare să îl înlocuiască pe actualul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu, în ziua în care moţiunea simplă împotriva acestuia a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor.

Alexandru Rafila: "Am crezut că Vlad Voiculescu poate fi un ministru mai bun. M-am înşelat. Nelu Tătaru măcar avea consistenţă!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Feb 2021   •   14:07

Moţiunea a fost respinsă la o diferenţă de 21 de voturi: 140 au fost în favoarea moţiunii iar 161, împotrivă.

"Cred că s-a schimbat ceva foarte important din punctul meu de vedere şi, sper, şi al colegilor mei. Dacă moţiunile depuse oferă şi soluţiile necesare, oamenii de bună-credinţă ar trebui să le ia în considerare.

Actuala coaliţie ar trebui să găsească un nou conducător la Ministerul Sănătăţii care să le ofere oamenilor încredere şi să rezolve problemele existente.

Spuneam înainte ca Vlad Voiculescu să îşi înceapă mandatul de minuistru, ca acesta ar putea fi un ministru mai bun ministru decât predecesorul său, domnul Tătaru, pentru că e tânăr şi are experienţa sistemului de sănătate.

Din păcate aşteptările mele au fost înşelate şi constat că fostul ministru Tătaru măcar avea interes şi consistenţă în anumite activităţi pe care le desfăşura.

Deşi a trecut o săptămână de la depunerea moţiunii, nu s-a făcut nimic pentru rezolvarea problemelor sesizate", a spus Alexandru Rafila.

PSD: Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor

Deputaţii s-au pronunţat, miercuri, prin vot asupra moţiunii simple prin care PSD a cerut demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.140 de deputaţi au votat în favoarea moţiunii şi 161, împotriva acesteia. Astfel, moţiunea a fost respinsă.

Intitulată “Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor", moţiunea a fost semnată de 109 social-democraţi şi a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni.

Social-democraţii spun că, în timpul care s-a scurs de la învestirea lui Vlad Voiculescu, au constatat “atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani în România".

Vlad Voiculescu: PSD, autorul direct al dezastrului ultimilor 30 de ani în sistemul de sănătate din România

La şedinţa respectivă, reprezentanţii PSD au venit cu pancarte negre prin care cereau demisia lui Vlad Voiculescu.

În replică, ministrul Sănătăţii a declarat în cadrul dezbaterilor de luni, că "autorul direct al dezastrului din ultimii 30 de ani din sistemul de sănătate din România este PSD".

Anterior votului de miercuri, în favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close