Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: Toţi pacienţii găzduiţi la Spitalul ''Marie Curie'' au fost retransferaţi în Centrul Robănescu

Alexandru Rafila: Toţi pacienţii găzduiţi la Spitalul ''Marie Curie'' au fost retransferaţi în Centrul Robănescu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că toţi pacienţii găzduiţi la Spitalul "Marie Curie" au fost retransferaţi în cursul zilei de joi la Spitalul "Nicolae Robănescu", după ce marţi seară au fost evacuaţi din unitatea medicală urmare a unui incendiu.

Alexandru Rafila: Toţi pacienţii găzduiţi la Spitalul ''Marie Curie'' au fost retransferaţi în Centrul Robănescu
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    27 Iul 2023   •   17:49

Alexandru Rafila a oferit lămuriri, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat fiind cât timp va funcţiona Spitalul "Robănescu" alimentat provizoriu de un generator de energie electrică.

"Nu mai funcţionează pe generator. (...) De ieri am luat legătura şi am încercat să găsim o soluţie sustenabilă până se realizează două lucruri acolo, că sunt gata reparaţiile şi ancheta pe care o desfăşoară Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Poliţia şi cu Parchetul. Este vorba despre alimentarea de la spitalul din imediata apropiere, pe care îl cunoaşteţi cu toţii, Spitalul "Marie Curie". Iar astăzi, în cursul zilei, toţi pacienţii au fost retransferaţi în Centrul Robănescu, deci nu mai există o problemă legată de alimentarea cu energie electrică.

Şi, de asemenea, pagubele minore care au fost la clădirea care a fost afectată de incendiu, nu mă refer la locul în care se găsea transformatorul respectiv, ci la clădirea spitalului, vor fi remediate într-un timp foarte scurt", a spus Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, după vizita la Marie Curie: "Discutăm de copii cu dizabilități, orice zi de recuperare e importantă. Centrul este funcțional"

Ministrul a subliniat în context că "nimeni din Spitalul Robănescu nu avea acces" la camera transformatorului electric care a explodat luni seară, fapt care a dus la declanşarea incendiului.

"Un singur lucru pot să vă spun, apropo de chestiunea asta, camera în care se găsea acel transformator era o cameră în care nimeni din Spitalul Robănescu nu avea acces, ci doar cel care opera şi asigura mentenanţa acelui transformator. O firmă agreată de furnizorul de energie, de Enel, nu ştiu numele firmei, astea sunt detalii pe care ancheta le va constata", a declarat Alexandru Rafila.

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la un transformator aflat în curtea Spitalului "Nicolae Robănescu". 79 de copii şi 21 de aparţinători au fost evacuaţi, fiind transferaţi la spitalul "Marie Curie". 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close