Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, după vizita la Marie Curie: "Discutăm de copii cu dizabilități, orice zi de recuperare e importantă. Centrul este funcțional"

Alexandru Rafila, după vizita la Marie Curie: "Discutăm de copii cu dizabilități, orice zi de recuperare e importantă. Centrul este funcțional"

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a ajuns, miercuri dimineața, la Spitalul Marie Curie din Capitală, acolo unde au fost transportați, marți noaptea, 110 copii de la Spitalul Nicolae Robănescu, evacuarea având loc în urma unui incendiu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   09:57

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au vizitat miercuri Spitalul Clinic de Urgență Marie S. Curie unde au fost mutați copiii de la Centrul Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robănescu, afectat de un incendiu.

Premierul și ministrul Sănătății au mers la unitatea medicală pentru a vorbi cu pacienții și cu rudele acestora.

De asemenea, Ciolacu și Rafila au discutat cu cadrele medicale despre situația creată în urma incendiului de noaptea trecută.

Potrivit Ministerului Sănătății, marți seara a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care unitatea a fost alimentată de generator mai mult de o oră.

Citește și: Marcel Ciolacu, la spitalul Marie Curie: "Toți copiii vor fi transferați înapoi. Transformatorul era în garanție, era nou"

În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță copiilor internați, a aparținătorilor acestora, a mai explicat ministerul.

"Eu nu pot să vă dau informații legate de penele de curent. Managerul de la Centrul Nicolae Robănescu a sesizat de două ori legat de penele de curent.

Există un distribuitor, companii care operează aceste echipamente, nu personalul spitalului le operează. 

Pacienții sunt în stare bună. Așteptă să se mute. Se lucrează în momentul de față să-i mutăm în condiții de siguranță.

Misiunea de salvare a durat foarte puțin. A fost de ordinul minutelor. Cel mult o oră a durat repartizarea pe saloane.

Copiii sunt în stare bună, sunt liniștiți, sunt cu părinții. Locația va fi racordată la energie, se va curăța rapid și ei vor reveni rapid. Discutăm de copii cu dizabilități care au nevoie de proceduri medicale de recuperare.

Discutați cu spitalul, ei au semnat acest contract, produsul era în garanție și administrat de furnizor. Nu Ministerul Sănătății s-a ocupat de achiziția acestui echipament", a declarat Alexandru Rafila.

Referitor la transformatorul care a explodat și de la care s-a produs incidentul, ministrul Sănătății a precizat că acesta era achiziționat și funcționa.

El a adăugat, de asemenea, că acesta era în perioada de garanție.

"Sunt convins ca avea toate avizele luate ca altfel nu se putea monta acest transformator" a mai menționat Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului, in prezent jumătate din spitalul Nicolae Robanescu are curent electric de la generatorul propriu. Partea de ambulatoriu nu avea însă curent, miercuri dimineață.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close