Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila vrea să reorganizeze Ministerul Sănătăţii: "Actuala organigramă e nefuncțională"

Alexandru Rafila vrea să reorganizeze Ministerul Sănătăţii: "Actuala organigramă e nefuncțională"

Ministrul propus al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, miercuri, că are în plan reorganizarea ministerului, pentru că actuala organigramă este nefuncţională, iar sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie schimbat.

Alexandru Rafila vrea să reorganizeze Ministerul Sănătăţii: "Actuala organigramă e nefuncțională"
Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO
de Milena Niță    |    24 Noi 2021   •   12:59

"Sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie să fie schimbat. Trebuie să revenim la profesionalizarea sănătăţii publice şi la profesionişti. 

Am intenţia să propun reorganizarea Ministerului Sănătăţii, pentru că actuala organigramă mi se pare insuficientă", a declarat, astăzi, medicul Alexandru Rafila.

Cât despre şeful DSU, Raed Arafat, ministrul propus al Sănătăţii a precizat că "sistemul de urgență şi-a făcut foarte bine treaba, Arafat e un bun profesionist, dar politica de sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii".

Rafila: "Politica de sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii"

De asemenea, întrebat dacă PSD are de gând să îl schimbe pe Raed Arafat, Rafila a replicat:

"Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și-a făcut foarte bine treaba în România, s-a ocupat de transferul pacienților, lucrurile astea sunt în atributul lui Arafat. Politica de sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. 

Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Aceste măsuri nu trebuie să fie aprobate de o altă intituție. Ministerul Sănătăţii este răspunzător, el decide. 

Voi avea o discuţie cu Arafat, să avem toate informațiile la Ministerul Sănătăţii în timp real, să nu lucrăm ca o anexă la o unitate supraministerială! Actuala organigramă este nefuncțională", a răspuns medicul Alexandru Rafila.

Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei. Rafila îi taie din atribuții: ”Chestiunea asta nu se poate!”

Alexandru Rafila a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. Profesorul spune că ”nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”.

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție", a încheiat Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila Raed Arafat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close