Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, despre venirea delegației OMS în România: ”Va sta probabil două luni. Nu discutăm despre o impunere a unei proceduri”

Alexandru Rafila, despre venirea delegației OMS în România: ”Va sta probabil două luni. Nu discutăm despre o impunere a unei proceduri”

Fostul reprezentant al României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, a explicat că expertul trimis de OMS va sta, probabil, două luni în țara noastră.

Alexandru Rafila, despre venirea delegației OMS în România: ”Va sta probabil două luni. Nu discutăm despre o impunere a unei proceduri”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    18 Oct 2021   •   14:39

„Bineînțeles, în funcție de necesități, de evoluția situației și de solicitarea autorităților române... Ei (n.red. experții OMS) nu pot rămâne într-o țară decât la solicitarea și cu acceptul autorităților din țara respectivă.", a spus Alexandru Rafila pentru Antena 3.

Heather Papowitz, director în cadrul OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflicte, este expertul care va ajuta autoritățile române în gestionarea epidemiei.

Vicepreședintele PSD a precizat că prezența expertului OMS în România este justificată de gravitatea situației epidemiologice din țara noastră: ”E cea mai gravă din Europa (n.r. situația). Biroul Regional pentru Europa are 53 de state membre, iar în România situația este cea mai gravă. Avem cea mai mică acoperire vaccinală probabil dintre statele membre, avem numărul cel mai mare de cazuri și mortalitatea cea mai mare.”

„Sugestiile sunt orientative. Autoritățile naționale sunt responsabile să ia decizii. (...) Nu pot să substituie acțiunea, decizia și implicarea autorităților naționale.”, a mai precizat fostul reprezentant al României la OMS.

„Expertul în situații de urgență va sta probabil două luni, în funcție de necesități și de solicitarea autorităților române. (...) Nu discutăm despre o impunere a unei persoane sau a unei proceduri. Țara membră a Organizației este beneficiară a asistenței tehnice, dar este și responsabilă cu implementarea programelor sau sugestiilor experților”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila OMS România COVID-19

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close