Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei dă în judecată primăria condusă de Nicușor Dan: ”Instanța o să își spună cuvântul!”

Prefectul Capitalei dă în judecată primăria condusă de Nicușor Dan: ”Instanța o să își spună cuvântul!”

Prefectul Capitalei dă în judecată Primăria condusă de Nicușor Dan.

Prefectul Capitalei dă în judecată primăria condusă de Nicușor Dan: ”Instanța o să își spună cuvântul!”
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    18 Iun 2021   •   10:57

Alin Stoica îl acuză pe primarul Capitalei că nu a luat în seamă solicitarea de a opri detașarea consilierilor pe funcții care ar trebui ocupate, de fapt, prin concurs. 

Întrebat dacă atacă o singură numire sau mai multe, prefectul Alin Stoica a declarat că, deocamdată este vorba despre una.

”Deocamdată, ultima numire, cea care a fost făcută după ce a avut loc o corespondență oficială între instituții. Și răspunsul a fost își va continua această practică, pe care noi o considerăm nelegală. Urmează ca instanța să își spună cuvântul. 

Punctul nostru de vedere este că posturile vacante trebuie ocupate prin concurs sau examen, singura excepție fiind prevăzută tot de lege, ca pe perioada organizării unui concurs, daca este nevoie să se ocupe de urgență, atunci poate fi o numire temporară până la finalizarea concursului. Dar nu detașare!

Nu doar cu primăria Capitalei (a fost corespondența oficială, n.red), ci cu toate primăriile, pentru că am observat că aceasta este o practică, dar doar primăria Capitalei a răspuns că consideră această practică ca fiind legală. De aceea, având această diferență de opinii, trebuie rezolvată într-un fel”, a declarat prefectul Alin Stoica la Antena 3. 

Acesta a avut și un răspuns pentru Nicușor Dan, care ar fi declarat recent că nu aceasta este treaba prefectului. 

”Îi răspund că este treaba prefectului, evident că e vorba de puterea administrativă pe care instituția prefectului o exercită asupra autorităților publice locale, care se asigura de legalitatea actelor și de respectarea legii pe administrația publică locală”. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Alin Stoica
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close