Antena 3 CNN Actualitate Alin Trăşculescu, chemat la DNA. Surse: Anchetatorii îl vor acuza de o nouă infracţiune

Alin Trăşculescu, chemat la DNA. Surse: Anchetatorii îl vor acuza de o nouă infracţiune

Alin Trăşculescu, chemat la DNA. Surse: Anchetatorii îl vor acuza de o nouă infracţiune
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Noi 2012   •   10:29

Fostul deputat Alin Trăşculescu s-a prezentat, joi, la DNA, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii anticorupţie l-ar fi chemat pe Alin Trăşculescu pentru a-i prezenta o nouă infracţiune de care îl vor acuza, respectiv asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni, informează Mediafax.

Marţi, Alin Trăşculescu şi-a anunţat, în plenul Camerei, demisia din calitatea de deputat. El a anunţat că demisionează după ce în plen a fost prezentată cererea ministrului Justiţiei şi raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a lui Trăşculescu.

În urma demisiei lui Trăşculescu, solicitarea procurorilor anticorupţie de ridicare a imunităţii parlamentare în vederea arestării preventive a rămas fără obiect. Pentru respectarea procedurilor, Camera Deputaţilor trebuia să trimită răspunsul la cererea DNA, cu această menţiune.

Sursele judiciare citate au precizat că odată ajuns un astfel de document la procurorii anticorupţie, aceştia pot trimite la instanţa supremă dosarul lui Alin Trăşculescu de urmărire penală, împreună cu propunerea arestării preventive pe numele acestuia.

Trăşculescu a declarat, la dezbaterea raportului Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării sale preventive, că, din respect pentru cetăţenii din Vrancea, demisionează din Camera Deputaţilor.

Comisia Juridică a Camerei a decis vineri, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării deputatului Alin Trăşculescu, cu 10 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Deputatul PDL Alin Trăşculescu este cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

Trăşculescu, reţinut pe 11 noiembrie de procurorii anticorupţie, a fost eliberat după numai 24 de ore din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui. Acesta avea interdicţie să părăsească ţara.

Pe 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.

Complicele deputatului PDL va sta în arest umătoarele 29 de zile, dacă magistraţii ICCJ nu îl vor pune în libertate la recurs.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Silviu Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denunţător Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calotă, iniţial suma de 50.000 de euro.

Ulterior, suma ar fi fost majorată la 150.000 de euro, din care Trăşculescu ar fi primit, cu ajutorul lui Calotă, suma totală de 364.000 de lei, în patru tranşe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei şi 200.000 de lei.

Trăşculescu ar fi pretins apoi încă 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus să îi primească în două tranşe, de 50.000 de lei şi, respectiv, 1.050.000 de lei.






×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close