Antena 3 CNN Actualitate Altar de flori şi lumânări la Maternitatea Botoşani pentru Alexandra, tânăra mamă care a murit după ce a fost ignorată şapte ore de medici

Altar de flori şi lumânări la Maternitatea Botoşani pentru Alexandra, tânăra mamă care a murit după ce a fost ignorată şapte ore de medici

Sute de oameni au ridicat un altar de flori şi lumânări la Maternitatea Botoşani pentru Alexandra Ivanov, tânăra mamă care a murit după ce a fost ignorată şapte ore de medici. Nu am aer, nu pot să respir! Acestea au fost ultimele mesaje ale Alexandrei, mesaje care au fost strigate de sute de oameni în timpul protestelor de stradă de la Botoşani.

de Paul Ciurari    |    23 Aug 2023   •   13:46

Oamenii din Botoşani sunt revoltaţi şi protestează de patru zile, iar în această seară sunt aşteptaţi, din nou, în faţa Maternităţii Botoşani la o nouă acţiune de protest.

În faţa spitalului, oamenii au ridicat un adevărat altar pentru Alexandra, au adus flori, au aprins lumânări şi au lăsat zeci de mesaje în care au cerut dreptate pentru tânăra însărcinată, mamă a trei copii, care a murit după ce a fost ignorată de medici timp de şapte ore.

Citeşte şi: Mesaje revoltătoare: Gravida de 25 de ani s-a rugat până în ultimul moment de medicii din Botoşani să o salveze | "Nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet"

"Nu am aer" şi "Nu pot să respir" au fost ultimele mesaje trimise de Alexandra familiei, dar şi medicilor, în noaptea în care şi-a pierdut viaţa.

Între timp, autorităţile au deschis mai multe anchete, însă până în prezent nu a fost identificat un vinovat pentru tragedie. Directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani şi-a dat, astăzi, demisia, după ce, iniţial, a anunţat că demisia sa nu rezolvă problema şi că nu "fuge ca şobolanii".

Întreaga tură care lucra în acea seară, respectiv medicul, precum şi asistenta şi infirmiera, a fost suspendată pentru 90 de zile. În continuare, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au făcut o anchetă şi au trimis rezultatele la Ministerul Sănătăţii.

În raportul DSP făcut public, oficialii au notat numeroase nereguli grave, printre care şi cea în care Alexandra Ivanov a fost ignorată timp de şapte ore de medici.

×
Subiecte în articol: Botoșani Alexandra Ivanov
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close