Antena 3 CNN Actualitate Altarele bisericilor, lăcaşuri pentru ţigările de contrabandă | Şef din Poliția de Frontieră: "Au o organizare militară"

Altarele bisericilor, lăcaşuri pentru ţigările de contrabandă | Şef din Poliția de Frontieră: "Au o organizare militară"

Contrabanda cu țigări este o practică des întâlnită în România, iar ramificațiile acestei infracțiuni se întind chiar și în zonele religioase, spune șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră din Botoșani care a dezvăluit detalii din viaţa preoților contrabandiști.

Altarele bisericilor, lăcaşuri pentru ţigările de contrabandă | Şef din Poliția de Frontieră: "Au o organizare militară"
Sursa foto: Pexels.com/ Ron Lach
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2022   •   21:07

Potrivit șefului Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră din Botoșani, anumite grupuri de contrabandiști au o „organizare chiar militară”.

Mai mult, acesta a dezvăluit că de-a lungul carierei sale a întâlnit cazuri în care țigările au fost ascunse chiar în altarul bisericilor, preoții fiind părtași la infracțiuni.

„Am avut și noi țigări depozitate în altar, adică nimic nou sub soare, preoți, dascăli. Toate aceste grupări au în spate un om potent financiar, iar membrii grupărilor acționează ca o „organizație militară", spune Valeriu Harabulă, citat de botoşaninews.ro

Mirajul banilor este prea puternic, așa că mulți cad pradă acestui demers ilegal care de multe ori se transmite din tată în fiu.

Conform datelor DIICOT, în 2021 au fost deschise 372 de dosare de contrabandă de țigări.

În această săptămână, poliţiştii de frontieră din Botoșani au descoperit peste 6.700 de pachete de țigări de contrabandă ascunse în cimitirul din Păltiniș

×
Subiecte în articol: ţăgări contrabanda preoti
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close