Antena 3 CNN Actualitate Amânarea Evaluării Naționale, criticată dur de Federația Părinților: O bătaie de joc pe spatele copiilor

Amânarea Evaluării Naționale, criticată dur de Federația Părinților: O bătaie de joc pe spatele copiilor

Președintele Federației Asociației Părinților, Iulian Cristache a criticat dur propunerea ministrului Educației, de reprogramare Evaluării Naționale și introducere unei vacanțe de o lună în aprilie.

Amânarea Evaluării Naționale, criticată dur de Federația Părinților: O bătaie de joc pe spatele copiilor
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    23 Mar 2021   •   17:45

Iulian Cristache susține că propunerile sunt o bătaie de joc și nu este de acord ca elevii să meargă la școală în momentul în care rata de infectare de 6 la mia de locuitori a fost atinsă.

”Este o bătaie de joc, din punctul meu de vedere (...) Nu se poate așa ceva. Eu nu am cum să le răspund părinților că nu știu de ce Ministerul a decis să schimbe Evaluarea Națională. Vorbim de o generație care este, pur și simplu, în ultima perioadă, o bătaie de joc. (...) Este incredibil ce se întâmplă! O vacanță prelungită de o lună de zile?! Vacanța asta vine în sprijinul acestor copii care se vor rupe complet de școală?!

Nu mai sunt de acord la 6 la mie să se vină la școală. Înțelegem până la 3, până în 6, dar nu pe spatele copiilor noștrii pentru că cifrele oricum nu sunt conforme. Să terminăm cu bătaia de joc pe spatele copiilor noștri.

Nu se poate așa bătaie de joc. Care este logica să schimbi termenul de la Evaluarea Națională și să nu le schimbi pe celelalte?!

Unii dintre acești copii pur și simplu au ajuns în comă diabetică. Vă dau exemplu de părinți care au copii de clasa a VIII-a cu temeri majore, pentru că nu au beneficiat de tot ceea ce trebuie și copiii sunt pur și simplu stresați emoțional, au intrat în comă diabetică. Au ajuns la spital (...) și acum le schimbăm și termenele”, a declarat la Antena 3 Iulian Cristache, președintele Federației Asociației Părinților.

Evaluarea națională și admiterea la liceu ar putea fi reprogramate

Ministrul Educației a anunțat, marți, că Evaluarea Națională, dar și admiterea la liceu în 2021 ar putea fi decalate, în contextul numărului ridicat de cazuri de COVID-19.

"Este posibil să decalăm Evaluarea Națională și admiterea la liceu. Bacalaureatul va rămâne așa cum a fost anunțat. 

Examenele naționale trebuie să se desfășoare cu prezența fizică. Examenele se vor susține, anul școlar se va încheia", a anunțat, marţi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, examenul de Limbă și literatură română, din cadrul Evaluării ar uma să se desfăşoare în intervalul 14 iunie – 5 iulie.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close