Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educației: Evaluarea națională și admiterea la liceu ar putea fi decalate

Ministrul Educației: Evaluarea națională și admiterea la liceu ar putea fi decalate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus, marţi, că Evaluarea naţională şi admiterea la liceu s-ar putea decala, având în vedere situaţia pandemică în care ne aflăm.

Ministrul Educației: Evaluarea națională și admiterea la liceu ar putea fi decalate
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   15:37

Examenele ar putea fi decalate, pentru ca elevii să fie prezenţi în sala de clasă. Nu acelaşi lucru se aplică pentru Bacalaureat.

"Este posibil să decalăm Evaluarea Națională și admiterea la liceu. Bacalaureatul va rămâne așa cum a fost anunțat. 

Examenele naționale trebuie să se desfășoare cu prezența fizică. Examenele se vor susține, anul școlar se va încheia", a anunțat, marţi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, examenul de Limbă și literatură română, din cadrul Evaluării ar uma să se desfăşoare în intervalul 14 iunie – 5 iulie.

Ministrul Educaţiei, cerere către Vlad Voiculescu: Şcolile să fie online doar în localităţile aflate în carantină

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îi propune ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ca şcolile să treacă în sistem online numai dacă localitatea respectivă este în carantină.

"Vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educaţiei de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul Sars CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât şcolile trec în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină", se arată în adresa trimisă de Cîmpeanu către Ministerul Sănătăţii.

Printre argumentele şefului de la Educaţie se numără faptul că în şcoli se respectă regulile mai strict ca în alte locuri.

Ministerul Sănătăţii ia în calcul să schimbe modalitatea de impunere a carantinei. Se doreşte ca situaţia de la ATI să aibă o mai mare pondere atunci când se face calculul. De asemenea, se vrea să se ia în calcul şi numărul de teste efectuate. 

Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie

Carantinarea Bucureștiul ar putea avea loc din moment în moment, în condițiile în care, marţi, rata de infectare în Capitală a trecut de 6 la mie.

"Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În același timp, așa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP", a spus prefectul Capitalei, marţi, pentru Antena 3. 

Ieri, rata de incidență era în București de 5,67 de cazuri la mia de locuitori, iar duminică 5,33.
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close