Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei, cerere către Vlad Voiculescu: Şcolile să fie online doar în localităţile aflate în carantină | DOCUMENT

Ministrul Educaţiei, cerere către Vlad Voiculescu: Şcolile să fie online doar în localităţile aflate în carantină | DOCUMENT

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îi propune ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ca şcolile să treacă în sistem online numai dacă localitatea respectivă este în carantină.

Ministrul Educaţiei, cerere către Vlad Voiculescu: Şcolile să fie online doar în localităţile aflate în carantină | DOCUMENT
Sursa foto: Colaj Hepta
de Milena Niță    |    23 Mar 2021   •   12:20

"Vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educaţiei de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul Sars CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât şcolile trec în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină", se arată în adresa trimisă de Cîmpeanu către Ministerul Sănătăţii.

Printre argumentele şefului de la Educaţie se numără faptul că în şcoli se respectă regulile mai strict ca în alte locuri.

Ministerul Sănătăţii ia în calcul să schimbe modalitatea de impunere a carantinei. Se doreşte ca situaţia de la ATI să aibă o mai mare pondere atunci când se face calculul. De asemenea, se vrea să se ia în calcul şi numărul de teste efectuate. 

Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie

Carantinarea Bucureștiul ar putea avea loc din moment în moment, în condițiile în care marţi, rata de infectare în Capitală a trecut de 6 la mie.

"Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri.

În același timp, așa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP", a spus prefectul Capitalei, marţi, pentru Antena 3. 

Rata de infectare în București este de 6,22 de cazuri la mia de locuitori, rată de infectare care îndreaptă Capitala spre carantinare. Decizia finală este la mâna prefectului și a membrilor de la comitetul de situații de urgență. 

Ieri, rata de incidență era în București de 5,67 de cazuri la mia de locuitori, iar duminică 5,33.
 

×
Parteneri
Românii care vor primi mai mulți bani la salariu. Anunțul Guvernului
x close