Antena 3 CNN Actualitate Toți șoferii trebuie să știe! Metoda prin care cei care încalcă legea sunt amendați automat

Toți șoferii trebuie să știe! Metoda prin care cei care încalcă legea sunt amendați automat

Întrucât siguranța în trafic joacă un rol esențial în protejarea vieților, au fost impuse reguli dure pentru toți șoferii și viitorii conducători auto.

Toți șoferii trebuie să știe! Metoda prin care cei care încalcă legea sunt amendați automat
Sursa foto: Poliția Română
de Georgiana Adam    |    19 Dec 2023   •   08:00

Alianța pentru Securitate Rutieră, organizația care reunește forțe din rândul autorităților, instituțiilor și organizațiilor neguvernamentale, a lansat o noi propuneri prin care să fie reduse numărul accidentelor pe șosele din România. 

Printre inițiative se numără implementarea amenzilor automate, intensificarea dificultății examenelor auto și desfășurarea de acțiuni speciale ale Poliției, cu utilizarea de autovehicule neinscripționate.

Una dintre inițiative ce se remarcă în cadrul propunerilor Alianței pentru Securitate Rutieră constă în implementarea unui sistem de camere video sofisticat.

Practic, sistemul vizează automatizarea procesului de amendare a șoferilor români care încalcă regulile de circulație, similar cu modul în care funcționează sistemul de taxare pentru rovinietă.

Citește și: Grefierii ies din nou în stradă. Tribunalul Bucureşti amână procesele 

Noul sistem ar urma să funcționeze ca o modalitate automatizată de aplicare a amenzilor, care semnalează imediat și amendează încălcările regulilor de circulație într-un mod consecvent și nediscriminatoriu.

  • creșterea nivelului dificultății examenului auto,
  • înăsprirea sancțiunilor,
  • camere video inteligente
  • introducerea educației rutiere ca materie opțională în școli.

În aceste condiții, prin automatizarea procesului de amendare, se pot diminua substanțial riscurile și consecințele accidentelor rutiere cauzate de încălcările regulamentelor de circulație.

”Impunerea unui sistem automat de camere video, inclusiv în zonele urbane care să fie însoțite de amenzi automate, este un obiectiv propus pentru anul 2024 și care are ca scop managementul vitezei pe șosele.

Acest sistem ar avea un rol în sancționarea comportamentelor neadecvate în trafic și ar contribui la prevenirea încălcărilor de viteză în zonele astfel supravegheate”, se arată în documentul Coaliţiei pentru Siguranţă Rutieră.

×
Subiecte în articol: amenzi şoferi
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close