Antena 3 CNN Actualitate Viitorul an școlar va fi mai lung decât actualul, spune Sorin Cîmpeanu. Când vor începe copiii școala, în toamnă

Viitorul an școlar va fi mai lung decât actualul, spune Sorin Cîmpeanu. Când vor începe copiii școala, în toamnă

Vești proaste pentru elevi. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că viitorul an școlar va avea o perioadă de cursuri mai lungă decât actualul an. Școala ar putea începe mai repede și s-ar putea termina mai târziu în comparație cu datele cunoscute, a spus Cîmpeanu.

Viitorul an școlar va fi mai lung decât actualul, spune Sorin Cîmpeanu. Când vor începe copiii școala, în toamnă
de Laura Dinu    |    12 Ian 2022   •   07:32

Ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul marți seara.

„Ar putea începe mai devreme, posibil între 3 și 11 septembrie și ar putea să se termine mai târziu... va fi o perioadă de cursuri mai lungă, nu vă pot spune acum”, a dezvăluit ministrul Cîmpeanu, la Digi24, citat de Mediafax

Propunerea ministrului va fi analizată de specialiști în perioada următoare și apoi vor fi anunțate datele de începere și de încheiere ale viitorului an școlar.

Structura acestui an școlar nu va fi modificată, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Klaus Iohannis a semnat! Elevii vor avea o nouă materie

Elevii români vor studia ”educație pentru mediu”, după ce legea care prevede apariția noii materii școlare a fost promulgată de Klaus Iohannis. Inițiatorii susțin că învățământul primar este locul potrivit pentru a introduce noua materie.

Legea care prevede apariția noii materii școlare legate de protecția mediului înconjurător a intrat în vigoare luni, după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis și apariția în Monitorul Oficial.

Actul legislativ introduce un nou articol în Legea Educației:

”Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024”.

Proiectul legislativ a fost inițiat în luna martie a anului 2021 de un grup de parlamentari liberali, printre care și Monica Anisie, fost ministru al Educației. 

Potrivit inițiatorilor, învățământul primar (clasele 1-4) ”este locul potrivit pentru a introduce educația de mediu. Generațiile actuale trebuie formate ca prieteni ai naturii”. 

”Această completare este în concordanță cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal) adoptat de Comisia Europeană”, a mai adăugat deputatul liberal Ionuț Sorin Banciu, inițiatorul legii, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu an şcolar Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close