Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a semnat! Elevii vor avea o nouă materie

Klaus Iohannis a semnat! Elevii vor avea o nouă materie

Elevii români vor studia ”educație pentru mediu”, după ce legea care prevede apariția noii materii școlare a fost promulgată de Klaus Iohannis. Inițiatorii susțin că învățământul primar este locul potrivit pentru a introduce noua materie.

Klaus Iohannis a semnat! Elevii vor avea o nouă materie
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    11 Ian 2022   •   13:27

Legea care prevede apariția noii materii școlare legate de protecția mediului înconjurător a intrat în vigoare luni, după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis și apariția în Monitorul Oficial.

Actul legislativ introduce un nou articol în Legea Educației:

”Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024”.

Proiectul legislativ a fost inițiat în luna martie a anului 2021 de un grup de parlamentari liberali, printre care și Monica Anisie, fost ministru al Educației. 

Potrivit inițiatorilor, învățământul primar (clasele 1-4) ”este locul potrivit pentru a introduce educația de mediu. Generațiile actuale trebuie formate ca prieteni ai naturii”. 

”Această completare este în concordanță cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal) adoptat de Comisia Europeană”, a mai adăugat deputatul liberal Ionuț Sorin Banciu, inițiatorul legii, potrivit Mediafax

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close