Antena 3 CNN Actualitate ANAF a pus ochii pe banii de la nunți. Se confiscă jumătate din sumele nejustificate

ANAF a pus ochii pe banii de la nunți. Se confiscă jumătate din sumele nejustificate

Banii nejustificaţi sunt vânaţi de ANAF după nunţile faraonice ale politicienilor români.

ANAF a pus ochii pe banii de la nunți. Se confiscă jumătate din sumele nejustificate
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2023   •   22:42

După nunta câmpenească de vara trecută cu peste 20.000 de invitați, George Simion a aprins din nou titlurile de presă cu declarația de avere și darul de nuntă de 400.000 de euro trecut în ea. Sigur că George Simion a sărit să spună că toate discuțiile din presă sunt fake news și că suma se referă la tot ce a fost donat pentru nuntă, inclusiv brânza de la Gigi Becali.

Doar că lucrurile au mers mult mai departe de atât, fiindcă site-ul său avea la vremea respectivă o secție specială pentru donații plus speculații au fost aprinse și de faptul că nici invitația publică la nuntă nu s-ar mai regăsi pe pagina de Facebook a politicianului, apărând și acuzații că ar încerca să șteargă urmele.

Dincolo de controversele și discuțiile publice, problema mai mare pentru George Simion este existența unei verificări ANAF în legătură cu nunta, produsele pentru petrecere, plus cutia pentru donații care a făcut senzație la eveniment, dar și cu privire la bâlbele apărute în legătură cu contul gestionat de Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni. 

Gurile rele spun că pe lângă controlul ANAF există și un dosar la DNA care cu siguranță va exploda. Nu prea are șanse să fie închis în liniște. George Simion acuză că totul ar fi manevră de campanie electorală, fiindcă AUR ar avea șanse să ia procente surpriză la toate alegerile de anul viitor, inclusiv la prezidențiale.

Liviu Dragnea, pe de altă parte, susține că George Simion și AUR, ca și USR, sunt creația fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea, alimentând și mai mult speculațiile care existau deja că AUR este partidul generalilor. 

Dezvoltări interesante o pot privi și pe Diana Șoșoacă. Deja luna trecută, soțul ei a fost condamnat la 180 de zile de închisoare cu suspendare, plus plata a 180.000 de lei către stat și 2.500 de lei cheltuieli de judecată pentru ultraj, după celebrul scandal cu jurnaliștii italieni de la Rai pentru că soțul senatoarei a agresat un polițist. 

Decizia nu este definitivă și cu siguranță soțul o atacă, dar pe Diana Șoșoacă o mai pot aștepta și alte surprize legate de vizitele la ambasada Rusiei, datorii la stat, din vremea pandemiei, și nu numai.

Dacă este să o luăm pe bază de nunți, un alt politician, fost ministru și actual purtător de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a făcut anul trecut nuntă mare cu peste 500 de invitați, când s-a căsătorit cu fiica vitregă a altui fruntaș PNL, fostul ministru de interne Marcel Vela. 

După o ceremonie mai restrânsă și discretă pe o plajă din Grecia, fiindcă era în plină pandemie, anul trecut a urmat petrecerea cu invitați numai unul și unul într-un local de lux din Caransebeș.

Bilanțul darului, 250.000 de euro - deloc rău. De mulți ani se speculează că nunțile și botezurile sunt folosite în politică pentru a albi bani negri sau pentru ca afaceriștii să mascheze șpăgi sub formă de dar. 

Dincolo de nunți și botezuri, și mai tare este dacă se va specula în vreun fel, inclusiv cu vreun dosar, faptul că tatăl lui Sebastian Burduja face parte din conducerea de la ALRO Slatina. Companie controlată de oligari ruși, poate cel mai mare consumator de energie din România.

A fost centrul celui mai mare scandal în primul mandat a lui Traian Băsescu, atunci când prin Elena Udrea și Dorin Cocoș, rușii de la ALRO au ajuns în biroul președintelui la Cotroceni.

Şi premierul Marcel Ciolacu mărturisea că se așteaptă la orice în materie de dosare.


 

×
Subiecte în articol: ANAF nunti bani
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close