Antena 3 CNN Actualitate ANAF, nereguli grave la o firmă de pază din Bucureşti: Timp de 5 ani, agenţii au lucrat 931.031 ore fără pontaj şi au parcurs de 90 ori distanţa de la Pământ la Lună

ANAF, nereguli grave la o firmă de pază din Bucureşti: Timp de 5 ani, agenţii au lucrat 931.031 ore fără pontaj şi au parcurs de 90 ori distanţa de la Pământ la Lună

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF au identificat o firmă de pază din București care, în perioada 2016-2021, a cauzat bugetului un prejudiciu total de peste 7,14 milioane lei prin deducerea nelegală a TVA și declararea parțială a muncii a peste 180 de agenți de pază.

ANAF, nereguli grave la o firmă de pază din Bucureşti: Timp de 5 ani, agenţii au lucrat 931.031 ore fără pontaj şi au parcurs de 90 ori distanţa de la Pământ la Lună
Sursa foto: Antena3
de Claudia Popovici    |    07 Apr 2022   •   17:59

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat inspectorii antifraudă au sesizat Parchetul competent.

Inspectorii antifraudă au verificat contractele de pază pentru spații comerciale, proiecte de dezvoltare imobiliară, clădiri rezidențiale, clădiri de birouri sau depozite din București și jud. Ilfov și au constatat un cuantum de 931.031 de ore (~106 ani) lucrate efectiv de personalul angajat, dar neînregistrate în pontaje sau în contabilitate.

Astfel, reprezentanții firmei controlate și-au încălcat obligația de a declara și achita contribuțiile sociale și impozitul pe venit și au cauzat un prejudiciu de peste 4,94 milioane lei.

De asemenea, inspectorii DGAF au identificat achiziții fictive de carburant în valoare de peste 11 milioane lei, pentru care s-a obținut deducerea de TVA în cuantum de cca 2,19 milioane lei.

Pentru justificarea disimulării cumpărării și consumului de carburant, reprezentanții firmei de pază au falsificat bonuri fiscale, au încheiat contracte de comodat cu persoane fizice, fără a utiliza în realitate autovehiculele respective, în timp ce o singură persoană a completat toate foile de parcurs din care rezulta că ar fi fost străbătuți 34.759.334 km, în condițiile în care distanța de la Pământ la Lună este de 384.400 km.

ANAF – Antifraudă și Inspecția Muncii vor derula controale comune pentru asigurarea accesului angajaților la sistemele de asigurare socială și la alte instrumente de protecție socială, prin plata contribuțiilor sociale obligatorii și a impozitului pe salarii, și declararea muncii în rândul tuturor categoriilor de contribuabili.

×
Subiecte în articol: ANAF prejudiciu bugetul de stat
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close