Antena 3 CNN Actualitate Anchetă în Armată, după dezvăluirile făcute la Sinteza Zilei. Corneliu Dobriţoiu: "Instituţia nu merită jignită în acest fel"

Anchetă în Armată, după dezvăluirile făcute la Sinteza Zilei. Corneliu Dobriţoiu: "Instituţia nu merită jignită în acest fel"

Anchetă în Armată, după dezvăluirile făcute la Sinteza Zilei. Corneliu Dobriţoiu: "Instituţia nu merită jignită în acest fel"
de O.P.    |    22 Iun 2012   •   06:23

Ministrul Apărării Corneliu Dobriţoiu va ancheta avansările din armată făcute în mare secret de fostul ministru Gabriel Oprea. Asta după ce lista care conţine nume sonore din politică şi chiar din presă a fost prezentată de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei. Sorin Blejnar, Sorin Apostu, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, Mihai Răzvan Ungureanu, Robert Turcescu. Sunt doar câţiva din cei care sunt pe listă, în condiţiile în care unii dintre ei nici n-au făcut armata.

Ministrul Apărării spune că avansările făcute de predecesorul său au fost făcute ilegal, iar gradele vor fi retrase după ce fiecare caz va fi analizat de o comisie specială de anchetă.

Totul a ieşit la iveală după ce lista cu nume de politicieni, foşti miniştri, primari şi jurnalişti, având ca apartenenţă politică PDL a fost prezentată, în premieră, miercuri, la Antena 3.  Numirile au fost făcute în ultimii doi ani prin ordin secret al ministrului Gabriel Oprea.

Radu Tudor a precizat că o astfel de avansare în grad a mai avut un singur precedent, în 1950, când Nicolae Ceauşescu a fost avansat de la muncitor necalificat, la General Maior al Armatei Române.

Printre cei numiţi la strict secret de fostul ministru Gabriel Oprea se numără şi jurnalistul Robert Turcescu.

Robert Turcescu susţine că a ajuns din greşeală pe lista respectivă. Într-o scrisoare adresată ministrului Apărării şi postată pe facebook, el recunoaşte că nu a făcut armata şi ameninţă că va da în judecată ministerul Apărării Naţionale dacă nu îndreaptă ceea ce el numeşte o regretabilă eroare.



×
Subiecte în articol: Corneliu Dobritoiu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close