Antena 3 CNN Actualitate Angajat al MAI, cercetat pentru implicare în trafic de ţigări

Angajat al MAI, cercetat pentru implicare în trafic de ţigări

Angajat al MAI, cercetat pentru implicare în trafic de ţigări
Sursa foto: Foto: Video News
11 Oct 2010   •   23:16

Un angajat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, plutonier din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, împreună cu alţi doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, fiind suspectaţi că ar fi implicaţi în trafic cu ţigări de contrabandă.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, pe 7 octombrie, cei trei suspecţi au fost prinşi cu aproape 3.000 de pachete de ţigarete neaccizate provenite din Serbia şi Albania, în vederea comercializării pe raza judeţelor Covasna şi Braşov.

Marfa a fost găsită într-o hală industrială din municipiul Braşov, închiriată de societatea comercială unde îşi desfăşura activitatea unul dintre ei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor şi a TVA a fost estimat la 31.000 de lei. Totodată, în urma percheziţiei corporale a unuia dintre suspecţi, a fost găsită suma de 3.300 de lei provenită din vânzarea ţigaretelor din 7 octombrie.

În aceeaşi cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a pus în mişcare, în 8 octombrie, acţiunea penală faţă de un plutonier în cadrul ISU Covasna, pentru evaziune fiscală, după ce, în 18 august, acesta fusese prins în flagrant cu o cantitate de 3.590 de pachete de ţigarete în autoturism şi în depozitul folosit în acest scop. Tot atunci, învinuitul fusese reţinut pentru 24 de ore.

Prejudiciul adus bugetului de stat de către angajatul MAI a fost estimat la 35.000 de lei, precizează DGA.

Antena3.ro



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close