Antena 3 CNN Actualitate Angajații ALRO, protest în fața Ministerului Energiei. Oamenii își strigă disperarea

Angajații ALRO, protest în fața Ministerului Energiei. Oamenii își strigă disperarea

Angajații de la ALRO Slatina își strigă disperarea în stradă. Sindicaliștii din industria aluminiului protestează la fereastra Ministerul Energiei dar și în fața Guvernului față de creșterea prețurilor la energie, care au determinat societatea să își reducă activitatea.

Angajații ALRO, protest în fața Ministerului Energiei. Oamenii își strigă disperarea
de Mădălina Ignat    |    Cristina Ştefan    |    20 Ian 2022   •   11:45

Oamenii sunt disperați și spun că vor rămâne fără locuri de muncă. 

Alro Slatina, prima fabrică din țară care își reduce capacitatea de producție din cauza exploziei prețurilor la energie

Alro Slatina este pusă pe butuci din cauza exploziei preţurilor la energie.

Conducerea uzinei nu a reușit să cumpere energie electrică, așa că începând din data de 11 ianuarie s-a trecut la închiderea cuvelor, deși a primit de la ministerul Energiei 396 de milioane de lei ajutor de stat pentru a face față crizei din energie.

O hală întreagă a fost deja închisă, iar până în prima săptămână a lunii februarie 60% din capacitatea de producție va fi oprită.

Capacitatea de producție o să scadă de la 200.000 de tone de aluminiu electrolitic la 80.000 de tone.

Asta înseamnă că jumătate din cei 3.000 de angajați ai uzinei o să-și piardă locurile de muncă. Există acest risc, deși conducerea nu vorbește în acest moment de disponibilizări.

Compania Alro Slatina face parte din grupul Vimetco, controlat de miliardarul rus Vitali Matchitski.

Conducerea companiei își propune să-și construiască la Slatina o centrală de producție de energie pe bază de gaze naturale, pentru a dobândi independență din punct de vedere energetic.

„Alro SA, cel mai mare consumator de energie electrică din România, ia în considerare posibilitatea dezvoltării de capacități independente de producere a energiei electrice. Pentru a putea participa la unul din viitoarele programe guvernamentale sau europene de susținere a înfințării de capacități noi de producție de energie electrică și pentru desfășurarea legală a activității de producere de energie electrică, societățile trebuie să aibă în obiectul de activitate din Actul Constitutiv codul CAEN privind producția de energie electrică (cod CAEN 3511)", a transmis Alro.

×
Subiecte în articol: ALRO protest
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close