Antena 3 CNN Actualitate Alro Slatina, prima fabrică din țară care își reduce capacitatea de producție din cauza exploziei prețurilor la energie

Alro Slatina, prima fabrică din țară care își reduce capacitatea de producție din cauza exploziei prețurilor la energie

Una dintre cele mai mari fabrici din ţară începe, chiar în acest moment, să-şi închidă producţia. Alro Slatina este pusă pe butuci din cauza exploziei preţurilor la energie. Salariații sunt disperați că în orice moment pot fi anunțați că și-au pierdut locurile de muncă.

Alro Slatina, prima fabrică din țară care își reduce capacitatea de producție din cauza exploziei prețurilor la energie
de Loredana Chimoiu    |    Adelina Miron    |    11 Ian 2022   •   10:48

Conducerea uzinei nu a reușit să cumpere energie electrică, așa că începând de astăzi se trece la închiderea cuvelor, deși a primit de la ministerul Energiei 396 de milioane de lei ajutor de stat pentru a face față crizei din energie.

Până vineri o hală întreagă va fi închisă, iar până în prima săptămână a lunii februarie 60% din capacitatea de producție va fi oprită.

Capacitatea de producție o să scadă de la 200.000 de tone de aluminiu electrolitic la 80.000 de tone.

Asta înseamnă că jumătate din cei 3.000 de angajați ai uzinei o să-și piardă locurile de muncă. Există acest risc, deși conducerea nu vorbește în acest moment de disponibilizări.

Compania Alro Slatina face parte din grupul Vimetco, controlat de miliardarul rus Vitali Matchitski.

Conducerea companiei își propune să-și construiască la Slatina o centrală de producție de energie pe bază de gaze naturale, pentru a dobândi independență din punct de vedere energetic.

„Alro SA, cel mai mare consumator de energie electrică din România, ia în considerare posibilitatea dezvoltării de capacități independente de producere a energiei electrice. Pentru a putea participa la unul din viitoarele programe guvernamentale sau europene de susținere a înfințării de capacități noi de producție de energie electrică și pentru desfășurarea legală a activității de producere de energie electrică, societățile trebuie să aibă în obiectul de activitate din Actul Constitutiv codul CAEN privind producția de energie electrică (cod CAEN 3511)", a transmis Alro.

×
Subiecte în articol: romani concediat criza energie
Parteneri
Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Anunțul ministrului Marcel Boloș
x close