Antena 3 CNN Actualitate Angajați din ANAF, Finanțe și Vamă, protestează în a treia zi de Crăciun. Nemulțumirile salariaților

Angajați din ANAF, Finanțe și Vamă, protestează în a treia zi de Crăciun. Nemulțumirile salariaților

Angajații de la stat reîncep protestele. Sindicaliștii din ministerul Finanțelor, din vămi și de la ANAF au intrat de miercuri în grevă japoneză.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2023   •   10:08

Sindicaliștii din ministerul Finanțelor, din vămi și de la ANAF au intrat de miercuri în grevă japoneză, nemulțumiți că guvernul nu are de gând să le majoreze salariile, din ianuarie, cu 5%, așa cum le promisese.

Greva desfășurată de angajații din Finanțe, vamă și ANAF a început de miercuri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aceștia au purtat pe mână o banderolă albă și spuneau reprezentanții că vor ajunge și la măsuri extreme dacă nu renunță guvernul la decizia de a-i tăia de pe lista majorărilor cu 5% a salariilor.

Este în pregătire o Ordonanță de Urgență care exclude de la majorări salariale cu 5%  acești angajați din subordinea ministerului Finanțelor, angajații din Justiție și angajații de la Casa Națională de Sănătate.

Citește și: O nouă perioadă va fi adăugată la calculul vechimii în muncă. Românii care beneficiază de noua reglementare prevăzută în Legea pensiilor

Sindicaliștii reclamă că este o discriminare pe care guvernul o face și atrage atenția că angajații din Finanțe nu au primit anul acesta o majorare.

×
Subiecte în articol: proteste ANAF Ministerul Finantelor
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close