Antena 3 CNN Actualitate Angajații români care au salarii de peste 8.000 de euro pe lună: "Sunt suficiente chiar și niște cursuri"

Angajații români care au salarii de peste 8.000 de euro pe lună: "Sunt suficiente chiar și niște cursuri"

Piața muncii suferă o transformare constantă, mai ales odată cu apariția unor domenii noi în România.

Angajații români care au salarii de peste 8.000 de euro pe lună: "Sunt suficiente chiar și niște cursuri"
Sursa foto: Getty Images I Klaus Vedfelt
de Ştefan Petrică    |    06 Dec 2023   •   10:14

Inteligența Artificială este un subiect controversat care influențează profund piața muncii, cu atât mai mult cu cât salariile oferite depășesc cele din domeniul IT.

Conform declarațiilor Ioanei Petrea, specialistă în resurse umane, românii care activează în domeniul inteligenței artificiale pot obține salarii de până la 8.000 de euro pe lună.

Aceasta a subliniat că mulți sunt interesați să facă o reconversie profesională și să se orienteze către această sferă.

În general, cei cu cea mai bună remunerare sunt cei cu experiență în domeniul IT, însă recent, și cei care urmează cursuri de specializare au acces la oportunități de angajare în domeniul inteligenței artificiale.

Citește și: A apărut prima cântăreață și compozitoare generată de inteligența artificială. Povestea numelui "Anna Indiana"

Potrivit Ioanei Petrea, salariile pot ajunge în România între 25 și 65 de mii de euro pe an, iar pentru cei cu o specializare avansată, există chiar și salarii de până la 148.000 de dolari pe an pentru un inginer senior în inteligența artificială.

"Spre exemplu, dacă e să discutăm de salarii foarte mari, pentru că e o cerere foarte ridicată acum în zona asta, putem să vorbim pe România, spre exemplu, între 25 până la 65 de mii de euro pe an un salariu pentru un astfel de om, dar ca nivel de specializare sunt suficiente chiar și niște cursuri, pe lângă o facultate care ar fi, așa, un plus.

Pot fi făcute și în străinătate (cursurile, n.r.), sunt mult mai multe și mult mai variate acolo, dar pot fi făcute și în România și, da, 100% și online”, a precizat Ioana Petrea, potrivit Adevărul.ro

Pentru cei care doresc să se implice în acest domeniu, recomandările includ dobândirea unei fundații solide în domenii-cheie, precum abilități de programare (cunoașterea limbajelor Python și R), învățarea automată (comprendera fundamentelor și tehnicilor), știința datelor (manipularea și analizarea datelor), rezolvarea problemelor, familiarizarea cu instrumentele și cadrurile de lucru ale IA (cum ar fi TensorFlow și PyTorch), cunoștințe specifice domeniului și angajarea în învățare continuă pentru a ține pasul cu ultimele evoluții în domeniu.

×
Subiecte în articol: angajati salarii romani
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close