Antena 3 CNN Actualitate Angajații din sănătate, din nou în stradă: "Vă lasă conştiinţa să mai contabilizaţi vieţi pierdute?"

Angajații din sănătate, din nou în stradă: "Vă lasă conştiinţa să mai contabilizaţi vieţi pierdute?"

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au anunțat că vor protesta luni în fața Ministerul Finanţelor, nemulţumiţi de bugetul care va fi alocat în acest an pentru Sănătate: "Cetăţenii României au nevoie de siguranţa unui sistem sanitar public care să îi poată salva de virusul ucigaş".

Angajații din sănătate, din nou în stradă: "Vă lasă conştiinţa să mai contabilizaţi vieţi pierdute?"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Feb 2021   •   18:41

"Luni, 15 februarie 2021, vom picheta Ministerul Finanţelor pentru a atrage atenţia celor care împart resursele acestei ţări asupra faptului că un buget mai mic la Sănătate într-un an cu pandemie nu înseamnă numai un act extrem de nedrept la adresa lucrătorilor din sistem, dar înseamnă şi un act profund imoral la adresa cetăţenilor României care au nevoie de siguranţa unui sistem sanitar public care să îi poată salva de virusul ucigaş şi să le poată trata afecţiunile acute, cele cronice sau să le poată asigura tratamentul de urgenţă!", se arată într-un comunicat al organizaţiei transmis duminică.

Sindicaliştii anunţă, totodată, că vor picheta şi Parlamentul României pentru a îi încuraja pe parlamentari să îşi pregătească amendamentele la legea bugetului "astfel încât să nu le fie ruşine să se întâlnească cu cetăţenii care i-au votat după ce vor adopta bugetul şi să nu le fie greu să privească în ochi salariaţii din sănătate atunci când le vor fi pacienţi!".

"Aşadar, stimaţi guvernanţi şi onor parlamentari, înainte de a decide, nu uitaţi că angajaţii din sănătate şi asistenţă socială sunt pe front de mai bine de un an de zile, unii dintre ei complet epuizaţi, alţii căzuţi la datorie, dar încă nu au predat armele pentru că nu îi lasă conştiinţa!

Pe dumneavoastră vă lasă conştiinţa să mai contabilizaţi vieţi pierdute?", se arată în comunicatul citat

COMUNICARE PUBLICĂ Federația SANITAS continuă seria protestelor. Luni, 15 februarie 2021, vom picheta Ministerul...

Posted by Federatia Sanitas din Romania on Sunday, 14 February 2021

Bani tăiați la Ministerul Sănătăţii, în plină pandemie. Președintele Sanitas: Este dezastru!

Buget 2021. Ministerul Sănătăţii va avea fonduri semnificativ mai reduse în 2021, comparativ cu anul trecut.

Viorel Hușanu, președintele Sanitas București, declară că această tăiere e mai gravă decât toate tragediile care s-au întâmplat în ultimul timp în sănătate.

”Bugetul și modul în care este construit fac parte dintr-o poveste deja cunoscută pentru noi, aceea a austerității și nedreptății. Dacă ne uităm, sănătatea este abia pe locul 7 din PIB ca ministere și asta spune tot.

Dacă nici în pandemie sănătatea nu este prioritară, nu știu ce ar trebui să fie prioritar”, a spus Viorel Hușanu, președintele Sanitas București, la Antena 3.

×
Parteneri
Horoscop iunie-decembrie 2023. Căsătorii şi câştiguri materiale
x close