Antena 3 CNN Economic Bani tăiați la Ministerul Sănătăţii, în plină pandemie. Președintele Sanitas: Este dezastru!

Bani tăiați la Ministerul Sănătăţii, în plină pandemie. Președintele Sanitas: Este dezastru!

Buget 2021. Ministerul Sănătăţii va avea fonduri semnificativ mai reduse în 2021, comparativ cu anul trecut.

Bani tăiați la Ministerul Sănătăţii, în plină pandemie. Președintele Sanitas: Este dezastru!
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    12 Feb 2021   •   18:01

Viorel Hușanu, președintele Sanitas București, declară că această tăiere e mai gravă decât toate tragediile care s-au întâmplat în ultimul timp în sănătate.

”Bugetul și modul în care este construit fac parte dintr-o poveste deja cunoscută pentru noi, aceea a austerității și nedreptății. Dacă ne uităm, sănătatea este abia pe locul 7 din PIB ca ministere și asta spune tot. Dacă nici în pandemie sănătatea nu este prioritară, nu știu ce ar trebui să fie prioritar”, a spus Viorel Hușanu, președintele Sanitas București, la Antena 3.

Potrivit liderului Sanitas București, ”este o scădere de aproximativ 11%”. ”Această tăiere îmi pare mai gravă decât toate tragediile care s-au întâmplat în ultimul timp în sănătate. Să tai bugetul sănătății e de noaptea minții”, a mai declarat el.

Buget 2021. Bani tăiați la sănătate

Vă amintim că proiectul bugetului de stat pe 2021 arată că Ministerul Sănătăţii va avea fonduri semnificativ mai reduse în 2021, comparativ cu anul trecut.

Buget 2021. Ministerul Sănătăţii va avea credite bugetare 17,5 miliarde lei, -11,2% faţă de anul trecut.

Imagini de la protestul angajaţilor din Sănătate: ”Nu mi se pare corect ca cei care anul trecut erau eroi, anul ăsta sunt pedepsiți pentru activitatea pe care o desfășoară”

Angajaţii din Sănătate au ieşit din nou în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor luate de Guvern. Sindicaliştii cer respectarea creșterilor salariale şi acordarea sporurilor și stimulentelor de risc.

Brancardieri, infirmieri şi alţi angajaţi ar fi trebuit să primească, de la 1 ianuarie, salarii mai mari cu până la 490 de lei. Nu au primit însă niciun leu, drept pentru care au ieşit să protesteze în faţa Guvernului.

×
Subiecte în articol: buget 2021 Ministerul Sănătății
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close