Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii români, tot mai stresaţi. Care sunt principalele surse de stres

Angajaţii români, tot mai stresaţi. Care sunt principalele surse de stres

Angajaţii români, tot mai stresaţi. Care sunt principalele surse de stres
Sursa foto: Foto: baselinemag.com
03 Sep 2012   •   18:32

Angajaţii români sunt din ce în ce mai stresaţi, peste 60 la sută dintre cei chestionaţi afirmând că nivelul lor de stres a crescut în anul care a trecut, rezultă dintr-un studiu remis, luni, agenţiei Mediafax.

Sondajul, realizat prin chestionarea a peste 16.000 de profesionişti din toată lumea, a relevat că peste jumătate dintre angajaţii români (63 la sută) afirmă că nivelul lor de stres a crescut în anul care a trecut.
   
Se consideră că instabilitatea continuă a economiei mondiale a alimentat această presiune în creştere, iar respondenţii confirmă că majoritatea cauzelor stresului sunt de natură profesională, mai mult decât personală, cu situaţia financiară personală, clienţii şi angajaţii în vârful listei de cauze.
   
Realizatorii studiului s-au concentrat şi asupra soluţiilor posibile şi au constatat că şapte din zece (70 la sută) respondenţi români identifică lucrul flexibil ca fiind un mod de reducere a stresului.
   
"Principalele cauze ale stresului sunt: situaţia financiară personală (73 la sută), clienţii (55 la sută) şi angajaţii/colegii (25 la sută). De asemenea, 70 la sută dintre respondenţi afirmă că modul de lucru flexibil reduce stresul şi aproape jumătate (40 la sută) dintre respondenţi consideră că modul de lucru flexibil este mai orientat spre familie", rezultă din studiu.
   
La nivel global, este mult mai probabil ca angajaţii companiilor mici să fie stresaţi de clienţi (42 la sută) decât angajaţii companiilor mari (27la sută), care, pe de altă parte, au fost mult ofensaţi de conducere într-o pondere mult mai mică (20 la sută) decât corespondenţii lor din firmele mai mari (40 la sută).
   
"Confirmând studiile Regus anterioare, care arată că 58 la sută dintre angajaţi se simt mai sănătoşi ca rezultat direct al unui mod flexibil de lucru,  respondenţii au identificat în mod clar lucrul flexibil ca pe o soluţie posibilă la reducerea nivelului ridicat de stres.  În plus, aceştia au raportat că flexibilitatea este orientată spre familie, ajutând la îmbunătăţirea echilibrului general muncă-viaţă personală şi a stării de bine", precizează Ramona Iacob, Market Team Leader Regus.
   

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close