Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii unei fabrici din Prahova au rămas fără slujbe şi nu au primit nici ultimul salariu

Angajaţii unei fabrici din Prahova au rămas fără slujbe şi nu au primit nici ultimul salariu

Angajaţii unei fabrici din Prahova au rămas fără slujbe şi nu au primit nici ultimul salariu
23 Dec 2008   •   19:31

150 de angajaţi de la fabrica Soceram S.A. Bucov, din Prahova, riscă să nu aibă ce pune pe masă de Crăciun. În loc de salariu, oamenii au primit veşti proaste: vor rămâne fără loc de muncă. A trecut o săptămână de atunci, dar muncitorii tot nu şi-au primit încă drepturile. Nemulţumiţi, azi au blocat poarta de acces în fabrică.
"Ne mint de o săptămână şi ceva că ne dau salariile. Lucrez de la 17 ani în fabrica asta, am 32 de ani vechime, şi mă duce cu preşul!", spune unul dintre angajaţii disponibilizaţi.
Producătorul de materiale de construcţii şi-a încetat activitatea pe 15 decembrie. Conducerea a păstrat numai zece angajaţi. Ceilalţi 150 au aflat atunci că vor intra în şomaj. Conducerea fabricii dă asigurări că va chema oamenii înapoi la muncă, imediat ce îşi va relua activitatea.
"Ultima discuţie purtată cu conducerea societăţii a fost joi, în care au promis că vineri sau cel târziu luni, li se vor vira banii în cont, inclusiv primele de Crăciun. Nu au primit nimic până la ora asta", a declarat liderul sindical Filaret Bratu.
"Noi nu avem ce pune pe masă. Doar minciunile conducerii acestei societăţi şi ale liderului nostru sindical!", spune un muncitor nemulţumit. Anul trecut, în decembrie, alţi 100 de oameni au fost trimişi în şomaj.
Observator

×
Subiecte în articol: angajati prahova someri concedieri
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close