Antena 3 CNN Actualitate ANPC va cere Metrorex să prelungească abonamentele în urma protestului de astăzi

ANPC va cere Metrorex să prelungească abonamentele în urma protestului de astăzi

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului va cere Metrorex să prelungească abonamentele clienților cu o zi sau cucâteva ore, în funcție de cât durează protestul de la metrou.

ANPC va cere Metrorex să prelungească abonamentele în urma protestului de astăzi
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2021   •   18:48

În felul acesta, bucureștenii care au plătit pentru un serviciu de care nu pot beneficia, își vor putea recupera pierderea.

Există însă și posibilitatea ca Metrorex să scape de această răspundere dacă invocă faptul că este caz de forță majoră și îndeplinește condițiile legale.

Anunţul a fost făcut în exclusivitate la Antena 3 de către Paul Anghel, director general la Autoritatea Nationala pentru Protecţia Consumatorilor.

''Va avea loc o discuţie ulterioară cu reprezentanţii Metrorex în care să vedem dacă şi cum se gândesc să acopere această parte, fie că vorbim de o zi, fie că vorbim de nişte ore în care metroul nu a putut fi folosit de către cei care aveau abonament. 

Fie se va prelungi cu o zi durata abonamentului, fie va fi invocată forţa majoră, având în vedere condiţiile în care s-a desfăşurat adunarea, greva. 

Metrorex poate să invoce această situaţie excepţională care nu putea fi prevăzută, aşa cum e forţa majortă definită. 

Una dintre soluţii ar fi inclusiv prelungirea abonamentului cu numărul de ore sau ziua care a fost pierdută din abonamentul preplătit al consumatorului'', a spus Paul Anghel, director ANPC.

Circulația la metrou ar urma să fie reluată în cursul zilei de sâmbătă, 27 martie. Negocierile de la Prefectura Capitalei s-au încheiat.

Citiţi şi: Sâmbătă se reia circulația la metrou. S-au terminat negocierile de la Prefectura Capitalei
 

×
Subiecte în articol: Metrorex grevă protest ANPC abonament
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close