Antena 3 CNN Actualitate Corespondență specială Antena 3 CNN din aeronava cu care Marcel Ciolacu a zburat în Israel

Corespondență specială Antena 3 CNN din aeronava cu care Marcel Ciolacu a zburat în Israel

Echipa Antena 3 CNN a făcut parte din delegația de presă care a călătorit astăzi, împreună cu premierul, în Israel. Transmisiune chiar de la momentul decolării.

de Mădălina Mihalache    |    17 Oct 2023   •   17:27

Mădălina Mihalache a povestit în direct la Antena 3 CNN, chiar în momentul decolării către București, cum s-a desfășurat întâlnirea între Marcel Ciolacu și Benjamin Netanyahu din Israel, dar și ce discuții au avut loc între cei doi lideri.

După cinci ore petrecute în Israel ne-am îmbarcat în aeronava militară specială. Ne pregătim de decolare, ne întoarcem la București. Este ora 15.00. La ora 10.40 am ajuns în Israel. O vizită fulger, o vizită cu măsuri de securitate fără precedent. Am plecat de pe Aeroportul Otopeni, de la Baza Militară, Baza 90. De acolo ni s-a făcut un instructaj clar.

Citește și: Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Israel: "România este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu"

Ce ar putea să se întâmple, care ar fi pericolele la care am fi expuși. Ni s-a transmis faptul că premierul va sta singur într-o mașină, ministrul Afacerilor Externe în altă mașină, ministrul Apărării într-o altă mașină, tocmai din motive de securitate.

Ni s-a pus în vedere inclusiv posibilitate ca drumul să fie blocat și am putea să o luăm pe altă rută și ce să facem în momentul în care auzim un tir de rachete și s-a întâmplat. Pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Am ajuns de la întâlnirea lui Marcel Ciolacu cu Benjamin Netanyahu.

Premierul și delegația română au apucat să intre înăuntru, noi jurnaliștii încă eram afară. În acel moment s-au auzit sirenele, ulterior s-a auzit o ploaie de rachete. Ofițerii de securitate de la aeroport au venit rapid și ne-au luat înăuntru.

Vizita lui Marcel Ciolacu în Israel, prima vizită a unui premier străin, după atacul din 7 octombrie

A fost o vizită importantă. O vizită despre care scrie și presa israeliană că Marcel Ciolacu este primul premier la nivel internațional, care ajunge în Israel. Premierul Benjamin Netanyahu a insistat ca premierul României și delegația română să vadă atrocitățile lăsate în urmă de Hamas după atacul din data de 7 octombrie.

S-a discutat despre românii din Gaza. Se fac eforturi de toate părțile, mai ales de partea americană pentru ca străinii să fie scoși de acolo. Marcel Ciolacu a cerut să se mai deschidă un coridor umanitar, la fel cum au cerut și alte state pentru a fi ajutată populația civilă din Fășia Gaza

×
Subiecte în articol: Război în Israel Marcel Ciolacu
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close