Antena 3 CNN Actualitate Antena3.ro LIVE. Ce facem cu copiii obosiți, plictisiți și nemotivați

Antena3.ro LIVE. Ce facem cu copiii obosiți, plictisiți și nemotivați

Sunt luni în șir de când copiii stau acasă. Fac, teoretic, școală online. Dar chiar și în cazurile fericite, în care profesorii se străduiesc și sunt implicați și merge și netul și pornește și tableta, deja e prea mult.

Antena3.ro LIVE. Ce facem cu copiii obosiți, plictisiți și nemotivați
de Maria Coman    |    17 Dec 2020   •   15:00

Sunt obosiți, plictisiți, nemotivați, cam ca noi toți așa. Și toată lumea vorbește și se pregătește de valul 3 de pandemie. Ne pregătim și noi, că suntem de capul nostru.

Ce putem să facem pentru noi, cum ieșim din starea asta, ce putem face pentru copii?

Maria Coman a discutat despre toate aceste lucruri cu Iulia Ioana Huiduc-Manolescu, la Antena3.ro LIVE.

”Se spune că plictiseala e generatoare de invenții și noi descoperiri. E important să ne gândim la noi și să avem grijă de sănătatea noastră mintală”, a spus Iulia Ioana Huiduc-Manolescu.

”Mi se pare că această plictiseală este o șansă extraordinară de a ne întoarce către esența noastră, de a ne da acel răgaz de a ne regăsi noi pe noi”.

Ne încurcă online-ul?

”E chestiune de modul în care ajungem să-l folosim (internetul - n.red.). Dacă ne lăsăm stăpâniți de orice factor extern...”

Ce facem cu copiii?

”Alegem răul cel mai mic.(...) Putem să-i implicăm și să-i aducem alături de noi, într-un mod în care să descopere plăcerea”, a mai spus Iulia Ioana Huiduc-Manolescu, joi, la Antena3.ro LIVE.

E important să oferim alternative copiilor!

Putem să încerăm să discutăm cu ei să vedem ce dorințe au, ce nevoi au! Dialogul este foarte important și stabilirea unor repere.

Iulia Ioana Huiduc-Manolescu este de părere că frica e unul dintre factorii cei mai nocivi din tot ceea ce se întâmplă în această perioadă. Frica reprezintă o boală în sine, e important ca acești oameni să ceară ajutorul, spune ea.

Cum e sistemul de educație în această perioadă?

”E evident cum s-a mișcat(...) Se pot face lucrurile și altfel, la nivel de individ”. Trebuie făcut ceva în direcția schimbării!”

Iulia Ioana Huiduc-Manolescu susține că această pandemie poate fi un semnal de alarmă. Orice se poate întâmpla, deci am putea construi.

Ce păstrăm din pandemie?

”Contectarea cu sine, conștientizarea faptului că nimic nu e bătut în cuie și trebuie să fim pregătiți”, spune Iulia Ioana Huiduc-Manolescu. ”Pe un fond de oboseală și stres vor veni alte noi și mari schimbări(...). Putem folosi acest prilej pentru a crește, a evolua și a schimba lucrurile”.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

 
×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close