Antena 3 CNN Actualitate ANTENA3.RO LIVE. Oana Berdilă, despre efectul emoţiilor asupra oraganismului

ANTENA3.RO LIVE. Oana Berdilă, despre efectul emoţiilor asupra oraganismului

Oana Berdilă a vorbit cu Maria Coman despre tot ceea ce înseamnă emoţiile noastre, dar mai ales ce efecte au asupra organismului. Emoţiile reprimate, traumele, se opresc pe undeva, prin interiorul nostru şi macină acolo, până când începem să avem probleme de sănătate. Tristeţea netrăită poate îmbolnăvi rinichii şi aşa mai departe.

ANTENA3.RO LIVE. Oana Berdilă, despre efectul emoţiilor asupra oraganismului
de Maria Coman    |    15 Oct 2020   •   14:55

Oana Berdilă  a vorbit cu Maria Coman despre cum sa fim mai bine cu noi înşine, dar mai ales, cum să ne gestionăm emoţiile.

''Noi urmărim emoţia. Ea se duce în celule. Se spune că suntem ceea ce gândim. Unii au încredere şi unii nu au. Copiii se nasc liberi, fericiţi, nu au presiune. Ei nu au noţiunea de trecut şi prezent. De câte ori nu auzim, nu eşti bun de nimic? Atunci se produce o traumă.

Această societate a devenit condiționată de realizări

 În baza conștiinței sociale, ne adaptăm. Sunt oameni care se izolează. Noi, oamenii suntem energie. Când intrăm în contact cu cineva, recunoaștem ceva frumos dinăuntrul nostru.

Presiunea e mai mare ca niciodată. Eu mă măsor pe rezultate, în funcție de societate. Nu ai făcut facultate? Ești 0. Nu ești căsătorită? Ești 0! Să te simţi singur într-o relaţie, atunci e o problemă!

Fiecare are obligaitivitatea de a-şi găsi bucuria, de a fi propriul eu, pentru că atunci pui presiune pe celălalt din cauza problemelor tale.

Cei mai mulţi avem aşteptări de la ceilalţi şi nu de la noi. Memoria colectivă a noastră, nu ne asumăm responsabilitatea şi nu ne uităm înăuntrul nostru, pentru că doare. Aşteptăm de la ceilalţi să ne dea atenţii, bucurii, surprize. 

Copacul care ajunge la soare, trăieşte! Emoţiile se simt în corp. Când simţim că nu avem succes, e sentimentul că nu suntem în stare de nimic. Oamenii fără scop, se depresează. Cei care spun că nu vor să mai trăiască, sunt cei care au ficatul afectat.

Psoriazisul este o boală autoimună. Emoţia este la nivel de inconştient. Apare la cei care au frica de exterior, că nu se vor speria. Atunci când intervine starea de bine, se vor vindeca. Medicaţia poate susţine, da.

Emoţia crează dezechilbre chimice în corp!

Subconștientul declanșează durerile fizice. Este grav să învățăm copiii să nu mai plângă. Eu mi-am învăţat copilul să îşi exprime durerea. Oamenii îşi reprimă lacrimile şi îşi blochează energia negativă în interior. 

Tinerii ar trebui să fie pozitivi, că au mulți ani în față.

Orice emoție negativă este uriașă. Este modul subconștientului de a se exprima.  Emoțiile negative apar atunci când lucrurile sunt așa cum nu ne așteptăm.

Codepedența înseamnă atunci când depindem de o realizare. Unii copii doresc să fie impecabili prin rezultatele de la şcoală şi se gândesc că aşa, părinţii vor fi fericiţi. Se crează perfecţionismul.

Perfecţionismul este mecanismul de autodistrugere.

Te însingurezi. Perfecţionismul înseamnă condiţionare'', a spus Oana Berdilă.

 

Antena 3 a lansat proiectul: “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

×
Subiecte în articol: Maria Coman
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close