Antena 3 CNN Actualitate ANTENA3.RO LIVE. Cum să ne mai petrecem timpul de Sărbători, cu Maria Coman și ”cel mai bun tată”

ANTENA3.RO LIVE. Cum să ne mai petrecem timpul de Sărbători, cu Maria Coman și ”cel mai bun tată”

E decembrie deja, toti facem liste de cadouri, toti avem idei putine, caci luam cadouri cam pentru aceiasi oameni de ani de zile, toti ne gandim ce sa mai facem de sarbatori, ca tot am stat impreuna tot anul, e asa, o usoara plictiseala in aer.

ANTENA3.RO LIVE. Cum să ne mai petrecem timpul de Sărbători, cu Maria Coman și ”cel mai bun tată”
de Maria Coman    |    03 Dec 2020   •   15:00

Am facut și brazii din noiembrie, mă rog, știți la ce ma refer. Deci, ce mai facem? La Antena3.ro LIVE a venit joi Alex Zamfir, Cel Mai Bun Tata , să ne povestească ce și cum face el și ce idei mai are, că e totuși bine să mai schimbăm experiențe. 

"Așa cum am descoperit să facem totul altfel, anul asta, și a trebuit să învățăm să facem toate lucrurile pentru prima oară, cred că așa ar trebui să învățăm să trăim acest spirit de sărbători, pentru prima oară în condițiile în care trăim în ziua de astăzi.

Asta cred că a fost un exercițiu foarte bun pentru noi. (…) Cred că am descoperit cu toții în perioada asta și cât de important este și să avem timpul nostru și timpul departe de cei dragi pentru că ce-i prea mult strică.

Cel mai mișto lucru pe care am reușit să-l facem a fost să descoperim cum să conviețuim. A trebuit să muncim toți 3, Mark cu școală lui și Iulia și cu mine fiecare cu jobul lui, în 3 camere, în 80 mp, și cumva ne-am descurcat și suntem în continuare împreună și destul de entuziaști în fiecare dimineață.

Am reușit să nu luăm totul foarte în serios și să luăm fiecare zi așa cum este. Școală lui Mark online…Eu personal îl văd că pe un an pierdut anul acesta. Cred că cea mai bună strategie este să nu avem așteptări. Cred că asta este cel mai bun lucru pe care putem să îl facem: să luăm fiecare zi așa cum vine și să încercăm să luăm ce e mai bun din ea și să mergem mai departe.

Am devenit cu toții mult mai rezilienți, am învățat că nu e totul doar lapte și miere și că trebuie să învățăm să ne fie bine împreună chiar și când suntem cumva blocați.

Cum arată o zi petrecută în casă, fără școală

Încercăm să luăm micul dejun împreună. Și avem un ritual când ieșim în weekend la micul dejun din casă. Și acum e distractiv că o facem și când trebuie să stăm la o terasă sub incalzitoare și tremuram de frig, dar trebuie să ieșim din casă

După care, Sambătă, spre disperarea mea și a Iuliei, facem curat în casă.

Și după ceea încercăm să ne jucăm într-un fel sau altul. Fie să ne jucăm pe playstation, fie să ne jucăm la panoul de basket, fie să jucăm diferite jocuri de cărți și să ne umplem timpul. Cred că e important, în perioada asta în care oricum copiii stau foarte mult în față ecranului și noi ne găsim scuză asta să-i trimitem în față ecranului. Cred că e important să ne găsim momente să stăm măcar o ora în familie.

Alex Zamfir: "Mi se pare un lucru foarte important de a discuta despre cum ne simțim"

Pentru că oricum ne simțim cu toți că niște arici, gata să explodam, cred că e un moment prielnic să stăm la o masă să discutăm "hai să vedem ce nu ți-a plăcut ție la perioada asta sau ce ți-a plăcut? haide să găsim un lucru care ți-a plăcut și unul care nu ți-a plăcut și să le discutăm". Pentru că oricum stăm împreună și hai să vedem cum ne simțim, cât de tare ne sperie chestia asta.

Cu generația noastră nu prea s-a vorbit despre emoție.

E cumva natural, îți vine că părinte, când îl vezi suferind pe copilul tău să îl aperi de chestia asta. Dar trebuie să stăm puțin să ne gândim pentru că s-ar putea să îi facem un deserviciu mai mare dacă nu îl lăsăm să își exprime emoțiile, oricare ar fi ele.

E că orice altă frică. Cu cât vorbești mai mult despre ea, cu atât ea se domolește. Ca orice alt lucru, în momentul în care discuți despre el, reușești să scazi intensitatea emoțiilor respective.

Cel mai bun tată: "Prin joc, copiii reușesc să exprime foarte multe lucruri dacă suntem atenți la ei"

Ideea jocurilor a venit din dorința mea de aface niște lucruri altfel și de a face o varianta de chestie distractivă pentru familie, în același timp în care să poți să înveți ceva.

Prin joc, copiii reușesc să exprime foarte multe lucruri dacă suntem atenți la ei. 

Am dezvoltat aceste jocuri pe diferite teme în care poți să stai, fie cu copiii, fie cu prietenii, să tragi niște cartonașe și să răspunzi la întrebările alea și să povestești niște lucruri foarte interesante.

De obicei începe jocul și, la început, pentru că toată lumea este timidă în a împărtăși lucruri importante, răspunde lucruri superficiale. Până când unul dintre cei care joacă spune o chestie foarte adâncă și foarte onestă. Moment în care se lasă liniștea, prima oară. După care toată lumea începe să împărtășească lucruri pe care vrea să le povestească."

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: Maria Coman antena3.ro LIVE
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close