Antena 3 CNN Actualitate Antonescu: Fac apel la cetăţeni să respecte legile, dar să-şi facă simţită voinţa, manifestându-se

Antonescu: Fac apel la cetăţeni să respecte legile, dar să-şi facă simţită voinţa, manifestându-se

Antonescu: Fac apel la cetăţeni să respecte legile, dar să-şi facă simţită voinţa, manifestându-se
de S.T.    |    21 Aug 2012   •   15:52

Crin Antonescu a făcut, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, un apel la cetăţeni să creadă în democraţie, să respecte legile şi Constituţia, dar să-şi facă simţite voinţa şi prezenţa, manifestându-se şi apârându-şi puterea de cetăţeni.

"Apelul meu şi al nostru la cetăţeni e să creadă în continuare în democraţie, să respecte în continuare reguli, dar în acelaşi timp apelul nostru e şi următorul: dragi români care vedeţi azi votul vostru batjocorit, dragi români care vedeţi că soarta României e dictată azi pe alte raţiuni decât cele democratice, manifestaţi-vă şi apăraţi-vă puterea de cetăţeni, respectaţi legile, respectaţi Constituţia, dar faceţi-vă simţite voinţa şi prezenţa", a spus Antonescu.

"Nu putem fi la nesfârşit ignoraţi, nu putem fi la nesfârşit călcaţi în picioare", a adăugat acesta.

Antonescu a mai spus că nu se retrage din viaţa politică şi că respectă decizia CCR, dar consideră că Traian Băsescu nu mai este preşedintele României sau este un preşedinte ilegitim, pe care liberalii nu îl recunosc.

Traian Băsescu ar putea fi suspendat din nou, a atras atenţia preşedintele interimar Crin Antonescu, în conferinţa de presă organizată după decizia CCR de invalidare a referendumului din 29 iulie.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil.

În comunicatul dat publicităţii de Curtea Constituţională se precizeză că la data publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial încetează interimatul lui Crin Antonescu în exercitarea funcţiei de preşedinte, iar Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de şef al statului.

Citeşte şi: Ce reacţie au avut protestatarii la decizia CCR de invalidare a referendumului

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close