Antena 3 CNN Actualitate Antonescu, reacţie la decizia CC: Referendumul pentru modificarea Constituţiei ar putea fi amânat pentru anul viitor

Antonescu, reacţie la decizia CC: Referendumul pentru modificarea Constituţiei ar putea fi amânat pentru anul viitor

Antonescu, reacţie la decizia CC: Referendumul pentru modificarea Constituţiei ar putea fi amânat pentru anul viitor
26 Iun 2013   •   17:36

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat, în ediţia de miercuri a emisiunii "100 de minute" de la Antena 3 că Uniunea Social Liberală ia în calcul amânarea desfăşurării referendumului privind modificarea Constituţiei, ca urmare a deciziei CCR privind constituţionalitatea pragul electoral la referendum.

"Scopul cu care noi am iniţiat modificarea Legii referendumului a fost acela de a putea consulta în chestiuni majore cetăţenii României care doresc să îşi folosească drepturile electorale", a declarat preşedintele Senatului, care este şi preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Crin Antonescu a subliniat că pragurile foarte ridicate mai există în foarte puţine locuri din lume, şi asta pentru că îi împiedică pe cetăţenii activi să îşi exprime opţiunea. Din această cauză, în România, s-a ajuns la situaţia în care "o Curte Constituţională decide şi hotărăşte cu nouă oameni împotriva a milioane de oameni".

Antonescu a mai arătat că, odată cu amânarea desfăşurării referendumului pentru reviziuirea Constituţiei, se amână şi regionalizarea, fapt pentru care România va întâmpina "probleme foarte serioase de natură financiară"

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, Curtea Constituţională.

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close