x close

Anunțul făcut de directorul INFP după cutremurul din România

31 Oct 2016   •   15:58
Anunțul făcut de directorul INFP după cutremurul din România

Luna octombrie a fost caracterizată de o activitate seismică normală, iar cutremurul care a avut loc în județul Vrancea nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Italia, a declarat, directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, potrivit Agerpres.

"Cutremurul produs cu puțin timp în urmă nu are nicio legătură cu cutremurul din Italia pentru că sunt zone diferite și nivel de adâncime diferit. Acest seism din Vrancea este un cutremur de sine stătător, care a venit la puțin peste o lună de zile după cel de 5,3 grade pe Richter din septembrie și de aceea este poate deranjant, însă putem spune că ne încadrăm în activitate seismică normală în Vrancea", a declarat, luni, directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu.

Acesta a precizat că în luna octombrie s-au înregistrat, în medie, 10 cutremure, ceea ce arată că activitate seismică a fost în limite normale.

"În luna octombrie s-au înregistrat, în medie, 10 cutremure, deci o activitate seismică normală. Nu putem știi dacă va veni un cutremur mai mare sau când se va produce unul mai mic. Nu putem spune că acest seism prevestește altceva, atâta timp cât nu se produc mai multe nu putem să ne dăm seama. Dacă ne uitam la evenimentele din Italia ne apucă groaza, acolo poți să spui că s-a intensificat activitatea și s-ar putea produce ceva mai mare. La noi, în România, este greu de spus deoarece dacă se intensifică activitatea în Vrancea poate să vina și unul mai mare, dar poate să fie și o descărcare", a explicat Ionescu.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), luni, la ora locală 13:59, s-a produs în județul Vrancea un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 100 de kilometri, însă ulterior seismologii au revizuit intensitatea la 4 grade pe Richter, iar adâncimea la 89,7 kilometri.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

INFP cutremur seism cutremur Vrancea seism Vrancea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati