Antena 3 CNN Actualitate Apelul făcut de Radu Tudor, după ce România a fost expusă norului radioactiv

Apelul făcut de Radu Tudor, după ce România a fost expusă norului radioactiv

Apelul făcut de Radu Tudor, după ce România a fost expusă norului radioactiv
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
31 Iul 2019   •   20:24

Radu Tudor a vorbit în cadrul emisiunii ''Punctul de Întâlnire'' despre scurgerile uriașe de material radioactiv care a plutit deasupra Europei în 2017.

''Faptul că în 2017 nu am avut o alertă publică, să ni se explice ce e cu acest ruteniu, ce e cu acest nor radioactiv. Faptul că italienii au descoperit traseul norului radioactiv din Rusia pe întreagă Europă. Au fosrt descoperite concentraţii mai mari de ruteniu şi în Caraibe (...) Dacă se dovedeşte că România a fost cea mai expusă norului radioactiv, haideţi să transmitem acest lucru, să nu mai ascundem adevărul şi dacă se poate să protestăm oficial, pe cale bilaterală, dar şi la instituţiile internaţionale în legătură cu acest accident destul de grav pe care Rusia îl ascunde şi pe care s-ar putea ca noi să îl simţim pe pielea noastră, aşa cum am mai simţit şi alte minciuni de la est în trecut'', a spus jurnalistul Radu Tudor.

Prezența norului de poluare radioactivă asupra Europei indica faptul că undeva în Rusia sau în Kazahstan a avut loc un incident la o centrală nucleară, în ultima săptămână din luna septembrie 2017, a afirmat joi institutul francez de securitate nucleară IRSN.

Mai multe informaţii despre acest subiect: A fost identificată sursa norului radioactiv care a plutit deasupra Europei. România, cea mai afectată țară

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close