Antena 3 CNN Actualitate Zeci de apeluri la 112 în ultimele 24 de ore | Peste 100 de oameni au fost salvaţi de pe munte

Zeci de apeluri la 112 în ultimele 24 de ore | Peste 100 de oameni au fost salvaţi de pe munte

Peste o sută de oameni au fost salvaţi din zonele montane în ultimele 24 de ore. Salvamontiștii din întreaga țară au avut nu mai puțin de 88 de intervenții, cele mai multe în Sinaia.

Zeci de apeluri la 112 în ultimele 24 de ore | Peste 100 de oameni au fost salvaţi de pe munte
Sursa foto: Facebook | Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont
de Ştefan Petrică    |    05 Mar 2023   •   11:40

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 88 de apeluri prin care s-a solicitat intervenția de urgență a salvamontiștilor.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 105 persoane, dintre acestea 30 fiind predate către Serviciul de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.
S-au mai primit 33 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană si despre domeniile schiabile.

"Au fost foarte multe evenimente, știam că o să se întâmple foarte multe cazuri pentru că avem un flux turistic foarte mare în această perioadă la munte. Oamenii vin la munte să profite probabil de ultimele zile bune de iarnă.

Am avut zone pe pârtii care aveau zăpadă tare sau înghețată și care alternau cu zone în care zăpada era topită pentru că era expusă mai mult la soare.

Citeşte şiRisc mare de avalanșă în Munții Rodnei, Călimani și Ceahlău

Au fost foarte multe cazuri din cele 88 cred că circa 80 au fost strict pe pârtiile deschiși de practicare a săniușului, în rest au fost în zona alpină înaltă, oameni care au ieșit către zona de creastă, care nu și-au calculat foarte bine timpii de deplasare.

Colegii mei au avut capacitatea să intervină la toate cazurile. Am avut un grad de răspuns de 100% și n-am înregistrat probleme deosebite.

30 de persoane au fost predate Serviciului Județean de Ambulanță pentru transport la spital, pentru că au fost cazuri mai grave.

Aproximativ 20 de cazuri le-am permis să meargă la spital cu mașinile proprietate personală sau aparținătorilor, dar în rest au fost afecțiuni minore pe care le-am putut soluționa la fața locului și oamenii și-au continua sejuru în stațiune", a declarat Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România, pentru Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close