Antena 3 CNN Actualitate Aproape 2.000 de prahoveni nu mai primesc ajutoare sociale pentru că nu şi-au plătit impozitele

Aproape 2.000 de prahoveni nu mai primesc ajutoare sociale pentru că nu şi-au plătit impozitele

Aproape 2.000 de prahoveni nu mai primesc ajutoare sociale pentru că nu şi-au plătit impozitele
Sursa foto: Foto: romaniapress.com
02 Feb 2012   •   20:42

Aproape 2.000 de prahoveni, beneficiari ai unor forme de ajutor social sau indemnizaţii, care nu şi-au achitat impozitele nu vor mai beneficia de ajutoare sociale începând cu luna februarie, informează Mediafax.
   
Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Prahova, în prima lună a acestui an primăriile din Prahova au verificat bazele de date ale beneficiarilor de ajutoare sociale şi au constatat că aproximativ 8,5% din totalul celor care primesc ajutor social, alocaţie de susţinerea familiei, indemnizaţie sau stimulent pentru creşterea copilului nu şi-au achitat impozitele către bugetele locale.
   
Astfel, din totalul de 22.444 de beneficiari de astfel de ajutoare peste 1.900 nu şi-au plătit impozitele pentru bunurile pe care le au în proprietate. Din acest motiv, începând din luna februarie, acordarea beneficiilor va fi suspendată pentru o perioadă de cinci luni.

În cazul în care cei aflaţi în această situaţie achită impozitele, se va relua plata şi se vor achita şi drepturile aferente perioadei de suspendare, precizează sursa citată.
  
În judeţul Prahova, 4.756 de persoane beneficiază de ajutor social, 10.159 primesc alocaţie de susţinerea familiei şi 7.529 părinţi primesc alocaţie sau stimulent pentru creşterea copilului.
   
Potrivit unei informări a Ministerului Muncii, la nivel naţional peste 73.000 de beneficiari de ajutoare sociale nu mai primesc, din februarie, alocaţia de susţinere a familiei, venitul minim garantat sau indemnizaţia pentru creşterea copilului, din cauză că nu şi-au plătit impozitele şi taxele locale.
   
Dintre aceştia, 10,21% au restanţe la plata impozitelor şi taxelor locale.
   


×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close