Antena 3 CNN Actualitate Aproape 33.000 de case s-ar putea prăbuşi, dacă inundaţiile vor lovi România. Pagubele - 26,5 mil euro

Aproape 33.000 de case s-ar putea prăbuşi, dacă inundaţiile vor lovi România. Pagubele - 26,5 mil euro

Aproape 33.000 de case s-ar putea prăbuşi, dacă inundaţiile vor lovi România. Pagubele - 26,5 mil euro
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    23 Feb 2012   •   21:23

Aproape 33.000 de case s-ar putea prăbuşi dacă inundaţiile vor lovi România. Asigurătorii şi-au făcut deja calculele, chiar dacă autorităţile spun că n-avem de ce să ne facem griji. Vremea nu se va încălzi exagerat, în plus, prefecţii şi primarii au învăţat să lupte cu urgiile din manuale speciale. În zonele încă acoperite de munţi de zăpadă, oamenii trăiesc cu frica-n sân.

Buzăul şi Vrancea au fost cel mai afectate de ninsorile din această perioadă, iar pe uliţe au început să apară deja bălţi. Autorităţile spun că sunt 13 judeţe cu grad ridicat de risc. Aici, inundaţiile ar distruge 20.536 de case, iar pagubele ar depăşi 16,8 milioane de euro.

În toată ţara, 32.836 de locuinţe ar fi afectate de inundaţii. Şi vorbim doar de locuinţele asigurate. Pagubele sunt uriaşe: 26,5 milioane de euro.

Autorităţile ne liniştesc însă. Prognoza meteo nu indică deocamdată temperaturi care ar putea duce la topirea bruscă a zăpezilor.

"Informaţia pe care o dăm acum şi pe care suntem 90% siguri, este că până pe 7 martie nu vedem asemenea situaţii în România", a declarat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

Şi, oricum, avem proceduri ca să intervenim, dacă o să fie cazul.

"Avem manualul prefectului şi manualul primarului. Am făcut manual pentru a fi citit, să fim bine înţeleşi", a asigurat ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Dar, ca să vă faceţi o idee clară despre cât de pregătiţi putem fi, şefii Autorităţii de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice au anunţat azi că 13 judeţe nu aveau contracte de deszăpezire în derulare pe timpul ninsorilor.



×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close