Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 1.300 de angajaţi de la Primăria Capitalei ar putea fi disponibilizaţi

Aproximativ 1.300 de angajaţi de la Primăria Capitalei ar putea fi disponibilizaţi

Aproximativ 1.300 de angajaţi de la Primăria Capitalei ar putea fi disponibilizaţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Iul 2010   •   15:19

Val de concedieri in Primaria Capitalei. Se vorbeste de aproximativ 1.300 de angajaţi, dar cifra nu este deocamdată bătută în cuie. O certitudine există, însă: numărul funcţionarilor se va reduce cu siguranţă drastic. Sorin Oprescu s-a întâlnit vineri cu sindicaliştii din primărie, ca să stabilească criteriile pe baza cărora se vor face disponibilizările.

Numărul exact al angajaţilor din Primăria Capitalei care urmează să plece în şomaj va fi stabilit după ce se vor aproba noile organigrame şi vor fi stabilite criteriile în funcţie de care se vor face disponibilizările.

Sindicaliştii caută deja soluţii pentru funcţionarii care vor fi disponibilizaţi.

Guvernul a decis, la sfârşitul lunii iunie, că trebuie disponibilizaţi până la 60.000 de angajaţi din sectorul public, dintre care 54.000 vor fi concediaţi din administraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.

Administraţiile publice locale au termen până la jumătatea lunii august să aprobe noile organigrame şi să rectifice bugetele de venituri şi cheltuieli. Cine nu se va încadra în numărul de posturi stabilit în ordonanţă riscă sancţiuni disciplinare sau penale, iar amenzile pot fi între 10.000 şi 40.000 de lei.

Antena 3

 

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close