Antena 3 CNN Actualitate Arafat trage un semnal de alarmă: „Puteam să ucidem oameni dând telefoane zece persoane pentru o creangă căzută”

Arafat trage un semnal de alarmă: „Puteam să ucidem oameni dând telefoane zece persoane pentru o creangă căzută”

Arafat trage un semnal de alarmă: „Puteam să ucidem oameni dând telefoane zece persoane pentru o creangă căzută”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    29 Ian 2019   •   16:30

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a precizat marţi, la Constanţa, că scopul mesajului Ro-Alert dat la sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti, când într-o oră erau primite peste 3.000 de apeluri, a fost de a ruga populaţia să folosească numărul 112 doar pentru urgenţe reale, pentru a se putea interveni în caz de necesitate.

„Au fost alertaţi prin Ro-Alert, e mai bine decât prin SMS. (...) Mesajul pe care l-am dat la Bucureşti nu a fost ca să alertăm populaţia, a fost ca să rugăm populaţia să folosească 112 mai corect şi ca să deblocăm sau să reducem impactul pe 112, ca să poată să răspundă la urgenţele reale. Pentru că puteam să ucidem oameni dând telefoane zece oameni pentru o creangă căzută şi, pe partea cealaltă, să nu putem să preluăm un apel pentru un accident rutier. Şi atunci, decizia noastră a fost să dăm mesajul. Au apărut critici la treaba asta şi glume, dar părerea mea este că sistemul a funcţionat foarte bine. Faptul că am apelat la populaţie şi populaţia a înţeles şi a scăzut numărul apelurilor arată o formă de colaborare între structurile situaţiilor de urgenţă şi populaţie”, a declarat şeful DSU la finalul prezentării bilanţului de activitate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”.

Sistemul Ro-Alert a fost folosit, la sfârşitul săptămânii trecute, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populaţie, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apelare 112 cu solicitări privind degajarea de ramuri sau copaci căzuţi, fără a exista victime.

Citiți și:

Gripa sperie tot mai mulți români. Arafat, apel către populaţie: „Cer înțelegere. Nu pot fi rezolvate toate cazurile în cinci minute”

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raed Arafat copaci
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close