Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Gripa sperie tot mai mulți români. Arafat, apel către populaţie: „Cer înțelegere. Nu pot fi rezolvate toate cazurile în cinci minute”

Gripa sperie tot mai mulți români. Arafat, apel către populaţie: „Cer înțelegere. Nu pot fi rezolvate toate cazurile în cinci minute”

Gripa sperie tot mai mulți români. Arafat, apel către populaţie: „Cer înțelegere. Nu pot fi rezolvate toate cazurile în cinci minute”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    28 Ian 2019   •   19:52

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, face un apel către populație.

„Presiunea pe sistemul de Urgență este începută deja, chiar dacă nu declarăm epidemia de gripă. Presiunea începe prin apelurile la 112, solicitarea consultărilor prin serviciul de ambulanță.

Apelul nostru către populație este să meargă la medicul de familie. Dacă apelează la 112 să înțeleagă că pentru aceste cazuri există un rând. Nu pot fi rezolvate toate cazurile în cinci minute, există un număr de ambulanțe care merg la aceste cazuri.

Noi folosim și sectorul privat pentru partea de consultații, dar este un timp de așteptare. Același lucru se întâmplă și la unitățile de primiri urgențe”, a spus Raed Arafat, luni seară, în direct la emisiunea „Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor”.

Trei femei în vârstă de 47, 48 şi 64 de ani din judeţele Constanţa şi respectiv Timiş, dar şi un bebeluş de 11 luni tot din judeţul Timiş au murit din cauza gripei, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

Astfel, numărul deceselor a ajuns la 47, de la începutul sezonului.

Citiți și:

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș: „Înainte de 2009 s-a pornit o campanie atroce împotriva vaccinării, iar acum își arată rezultatele”

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close