Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Fost ministru al Apărării român, despre avionul prăbuşit, în care ar fi murit Evgheni Prigojin: "Dacă ai scos sabia și nu o folosești, mori de sabia respectivă"

Fost ministru al Apărării român, despre avionul prăbuşit, în care ar fi murit Evgheni Prigojin: "Dacă ai scos sabia și nu o folosești, mori de sabia respectivă"

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, a comentat accidentul aviatic în care liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit alături de alți nouă pasageri aflați la bord.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2023   •   21:45

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit într-un accident de avion în Rusia, potrivit BBC. Alte nouă persoane aflate la bord sunt și ele decedate, informează BBC.

Un avion despre care se spune că îl avea la bord pe Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner a lansat o lovitură de stat eşuată împotriva preşedintelui Vladimir Putin în iunie, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, potrivit oficialilor ruşi.

Citeşte şi: Primele imagini cu avionul prăbuşit în Rusia, în care a murit Evgheni Prigojin

 

Întrebat cum putem interpreta acest accident aviatic Ioan Mircea Pașcu, fostul ministru al apărării, vicepreședinte al Parlamentului European a spus: 

"Aș accentua trei lucruri. Prima chestiune îl privește pe Evgheni Prigojin, pentru că ceea ce istoria ne-a învățat și de atâtea mii de ani este că dacă ai scos sabia și nu o folosești, mori de sabia respectivă. Asta e greșeala pe care a făcut-o el cea mai mare în afară de faptul că probabil ar fi trebuit să cântărească mai bine dacă se angajează în așa ceva sau nu. Da, te angajezi într-o chestiune și o abandonezi. Ăsta e rezultatul.

A doua chestiune, probabil că conducerea rusă, că e clar că fără acordul conducerii Rusiei nu avea loc acest atac asupra avionului, a socotit că ar da un exemplu foarte bun tuturor celor care mișcă în front.

Asta e soarta care vă așteaptă în cazul în care încercați să faceți altceva. Al treilea lucru pe care vreau să-l subliniez este că din punctul de vedere al lui Prigojin și al celor din Bacnet nici nu contează dacă el a fost sau n-a fost în avionul respectiv. Numai intenția de a-l doborî, care e cât se poate de clară, ajunge pentru a transmite mesajul acesta luptătorilor din barca", a spus Ioan Mircea Pașcu, fostul ministru al apărării, vicepreședinte al Parlamentului European la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close