Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Decriptarea mesajului lansat de Vladimir Putin. George Scutaru: "Vom asista la o nouă ofensivă"

Decriptarea mesajului lansat de Vladimir Putin. George Scutaru: "Vom asista la o nouă ofensivă"

George Scutaru, CEO New Strategy Center, a declarat miercuri seară, la Antena 3, că războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Potrivit lui, vor urma acțiuni militare în forță ale Rusiei. 

Decriptarea mesajului lansat de Vladimir Putin. George Scutaru: "Vom asista la o nouă ofensivă"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2022   •   22:03

"Trebuie să înțelegem faptul că Putin nu joacă doar propria existență politică, ci și viața sa. Eu nu cred că Putin va avea parte de o pensie liniștită (...). Ce este posibil? Chiar să asistăm la o schimbare violentă de regim și chiar la dispariția fizică a lui Putin, în cazul unei lovituri de stat sau unei revolte, așa cum a fost în februarie 1917.

Putin mizează pe această amenințare și există în strategia rusă această teorie a dezescaladării prin escaladare. Deci asistăm acum la escaladarea conflictului. În primul rând cu această amenințare nucleară.(...) Încearcă să lanseze această amenințare, să creeze teamă în Occident că Rusia ar putea folosi armamentul nuclear.

Dar în același timp trebuie să vedem ceea ce se întâmplă astăzi și ca un mesaj pentru zona internă pentru ruși. El trebuie să arate că în continuare stăpânește lucrurile și că este un președinte care inspiră respect și teamă", a spus George Scutaru, în direct la emisiunea Punctul de Întâlnire.

George Scutaru, CEO New Strategy Center: "Putin nu renunță la obiectivul său de a distruge Ucraina"

Potrivit expertului, va urma o escaladare a conflictului, vor urma acțiuni militare în forță ale Rusiei. 

"Probabil că după ce va exista o acumulare de forțe în perioada februarie-martie eu estimez vom asista la o nouă ofensivă a Federației Ruse. Foarte posibil ca aceasta să aibă loc asupra zonei litorale.

Cât de mare este pericolul care se apropie de România? George Scutaru: ”Acesta ar fi un coșmar strategic pentru noi”

În opinia mea, cred că Putin nu renunță la obiectivul său de a distruge Ucraina și chiar dacă își dorește o încheiere în niște termeni favorabili a războiului, vom asista la ofensivă tocmai pentru a câștiga niște avantaje în teren și pentru a reuși să obțină niște avantaje militare", a mai spus George Scutaru, CEO New Strategy Center.

Preşedintele rus a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă.

Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra". 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin George Scutaru
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close