Antena 3 CNN Actualitate Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanul, audiat la DNA. Avocat: A fost pentru "binecuvântarea dată la o carte"

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanul, audiat la DNA. Avocat: A fost pentru "binecuvântarea dată la o carte"

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanul, audiat la DNA. Avocat: A fost pentru "binecuvântarea dată la o carte"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Iul 2016   •   12:38

UPDATE 12.38 - Arhiepiscopul Tomisului a stat aproximativ o oră în sediul DNA, iar la ieşire nu a dorit să dea declaraţii presei.

În schimb, avocatul său a spus că Teodosie a dat o declaraţie în calitatea de martor cu privire la "binecuvântarea dată pentru o carte" şi că nu îi este teamă de această anchetă, potrivit agerpres.ro.

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deţinuţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracţiuni de corupţie, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanţele de judecată

Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârşită de mai multe persoane care au acţionat concertat în scopul de a crea aparenţa că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiţionat. 

----------------------------

Știrea inițială 11.05

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanul, a venit marți la sediul DNA, pentru a fi audiat.

Teodosie Snagoveanul va fi audiat ca martor, din primele informații, în dosarul privind cărțile scrise de Gigi Becali în penitenciar.

Teodosie este cel care a coordonat o carte scrisă de George Becali în detenţie, cu titlul "Muntele Athos. Patria Ortodoxiei". 

În același dosar, mitropolitul Ardealului, Laureţiu Streza, a fost audiat luni, la DNA, ca martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului, ancheta vizând profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care au primit reducerea pedepselor.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, i-a coordonat lui Gigi Becali una dintre cărțile pe care patronul Stelei le-a scris în închisoare, „Iubirea milostivă și mântuitoare”, lucrare tipărită la Editura Saeculum, în 2014.

Patriarhia: Cărțile lui Becali nu sunt lucrări științifice

Citiți și Preotul cu mantie cu trenă, viral pe internet. Ce glume fac oamenii pe seama arhiepiscopului Teodosie

Gigi Becali a scris cinci cărți pe perioada de încarcerare pentru care a primit o reducere a pedepsei de cinci luni.

„Lucrările științifice” scrise de deținuți în pușcării sunt o modalitate prin care aceștia încearcă să își grăbească liberarea condiționată. Potrivit legii, publicarea unei cărți cu valoare științifică poate să scadă 30 de zile de închisoare din termenul unui deținut.   

Citiți și IPS Teodosie, urmărit penal. Camera ascunsă: Cum îşi negocia şpaga Arhiepiscopul Tomisului

După trei luni, Arhiepiscopul Tomisului a fost "iertat" de acuzaţiile de luare de MITĂ.

×
Subiecte în articol: Gigi Becali DNA DNA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close